HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Téli idény növényeinkről

2013.12.09. 09:00 KreDieSz

piacmagyar_1.jpgSok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. A decemberrel beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra. Hogy konkrétan mik ennek az időszaknak az idény növényei, és miért is jó, ha figyelembe vesszük hogy minek van szezonja, mai bejegyzésünkből megtudhatjátok.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás tél egészséges táplálkozás természetesen alkalmak ZÖLDségek

5 érdekesség anyukáknak

2013.10.16. 09:00 KreDieSz

levike.jpgMostanság több jónak ígérkező programot, ötleteket, írásokat találtunk babás-kisgyerekes témában. Íme egy csokorba szedve őket:

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló egyéb baba-mama

6 tuti adrenalin növelő vízi sport

2013.07.02. 09:00 KreDieSz

Petra-Jet-ski1.JPGA nagy nyári melegben sem kell nélkülöznöd a rendszeres mozgást, pláne ha kedveled az extrém vízi sportokat, hiszen ma már remekül lehet kombinálni a hűsölést és a mozgást!
A mai cikkünkben bemutatunk nektek néhány adrenalin növelő vízi sportágat, melyeket nem szabad kihagynod idén nyáron sem!

Szólj hozzá!

Címkék: testmozgás

Könnyű, nyári receptek

2013.06.28. 09:00 KreDieSz

cukkinihajo.JPGA könnyű, nyári ételek, nyári sportok, első szülinapos ünneplés, saláták után két ezekhez illő recepttel zárjuk a hetet. Hoztunk egy salátát és egy húsos-zöldséges finomságot, ezúttal neeem csirkemellből - csakhogy a hétfői anticsirkemell komment szektor is találjon vmi kedvére valót - no meg mindenki más is, aki esetleg nem szereti. :-) Természetesen a fantáziátokra és ízlésetekre szabjuk a receptek egyénre szabását - sőt, buzdítunk is mindenkit a kreatív főzésre - és a nem tetsző/szeretett hozzávalókat mindenki bátran cserélje ki ízlése szerint! :-) 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta receptek húsos

Kirándulás babával, gyerekekkel

2013.05.22. 10:36 KreDieSz

kirandulas.JPGA mai rohanó világban egyre távolabb kerülünk a természettől, s ez egészségünkre is kihathat. Szakértők szerint igenis létezik a természet hiánya által okozott betegség, amely elhízás, daganatos megbetegedések, szívbetegségek, szorongás és depresszió formájában jelentkezik. De szerencsénkre, ma már nem nehéz programot találni legyen szó kirándulásról, sétáról, kulturális programról, a világhálón pár percen belül rengeteg ötletet lehet találni. Ha naponta legalább 15 percet töltünk a szabadban, ezzel máris jót teszünk szervezetünknek és így egészségünknek. A legjobb azonban az lenne, ha minél többször mennénk el kirándulni. Ahogy arról  már tegnap is beszélgettünk, fontos, hogy gyermekeinket már egészen pici koruktól az egészséges életmódra neveljük. A kirándulások nem csak az egészségünkre van pozitív hatással, de a család közös emlékét is gazdagíthatjuk. Mai cikkünkben a kisgyerekekkel való kiránduláshoz gyűjtöttünk Nektek hasznos ötleteket és tippeket.

Szólj hozzá!

Címkék: sport utazás egyéb testmozgás babavilág baba-mama kölyökvilág

Minden nap színesen -a gyakorlatban

2013.05.13. 09:00 KreDieSz

fiveaday.jpgE heti hétfőnket is a színek, a zöldségek és a gyümölcsök népszerűsítésének szenteljük, csak most az eddigi elméleteket kiegészítjük gyakorlati ötletekkel is. Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás egészséges táplálkozás

Minden nap színesen!

2013.05.06. 09:31 KreDieSz

Múltkori Színek a tányéron bejegyzésünkhöz kapcsolódva újra a színekre helyezzük a hangsúlyt. Többféle táplálkozási ajánlást is bemutattunk már írásainkban, most az úgynevezett "jelzőlámpa" modellt elemeznénk egy kicsit. Hasonló táplálkozási ajánlás a "Minden színből naponta ötször". Mindegyik  lényege, hogy minden színből megfelelően fogyasszunk zöldségeket és gyümölcsöket.

Nézzük egy kicsit közelebbről. A jelzőlámpán 3 szín található, piros, sárga és zöld. Ennél azonban sokkal színesebb a zöldség és gyümölcsvilág. A csoportok ennek megfelelően a következőképpen alakulnak:

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás egészséges táplálkozás

Receptek a tavasz első leveleivel - Ötletek spenótra, sóskára

2013.04.12. 09:00 KreDieSz

Természetesen semmi bajunk nincs sem a sóskamártással, sem a spenótfőzelékkel. Ezeken túl viszont számos felhasználási módja van mindkét zöldségnek, melyeknek hála gyakrabban és változatosabban beilleszthetők az étrendbe. Ahogy ígértük, ma spenótos és sóskás recepteket gyűjtöttünk össze nektek. Érdemes kihasználni a szezont minél jobban, így próbáljátok ki a lehető legtöbb módon ezt a két remek zöldséget. Aki pedig úgy érzi, hogy nem tud betelni velük, az télire is nyugodtan raktározhat belőlük. 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vega receptek húsos

Babakonyha - élet az első kanál pürék után

2013.03.20. 09:00 KreDieSz

babyeat.jpgAz egészséges táplálkozás szerintünk a szoptatással és az anyatejjel kezdődik, erről már bőven olvashattatok a szoptatásról szóló bejegyzséseink között. Szó volt már arról is, hogyan kezdjük a hozzátáplálást. A mai írásunk témája pedig az, mire érdemes figyelni legalább az első időkben, hogyan, illetve hogyan ne folytassuk a hozzátáplálást az első kanál pürék után. 

Szólj hozzá!

Címkék: hozzátáplálás baba-mama

Csodálatos citrusok

2013.03.10. 09:00 KreDieSz

citrom.jpgUgyan a téli időszaknak lassan vége, de a friss hazai gyümölcsök időszaka még várat magára. Van azonban erre az időszakra is megoldás, mégpedig a citrusfélék. Nagyon változatos ízűek, vitaminokban gazdagok és felhasználási körüknek is csupán a fantáziánk szabhat határt. Fogyasztjuk friss, asztali gyümölcsként, konzerv formában, üdítőként, lekvárként, édességként, likőrnek, ízesítőnek, de használhatjuk gyógyászati célokra, kozmetikai célokra, dísznövényként. 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek gyümölcsös desszert húsos gyümölcsök Ismerd meg a(z)...!

süti beállítások módosítása