HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

6 tuti adrenalin növelő vízi sport

2013.07.02. 09:00 KreDieSz

Petra-Jet-ski1.JPGA nagy nyári melegben sem kell nélkülöznöd a rendszeres mozgást, pláne ha kedveled az extrém vízi sportokat, hiszen ma már remekül lehet kombinálni a hűsölést és a mozgást!
A mai cikkünkben bemutatunk nektek néhány adrenalin növelő vízi sportágat, melyeket nem szabad kihagynod idén nyáron sem!

1. Jet-ski
A jet-ski egy belső vízsugaras meghajtású motoros vízi jármű, melynek két fajtája alakult ki: az üléssel felszerelt és az állva irányítható típus. Kialakítástól függően 1-4 személy utazhat rajta. Elsősorban sport, rekreációs és életmentési célokra használják. Hivatalos neve personal watercraft, azaz személyi vízi jármű.
A jármű vezetéséhez a vízi pályán nem szükséges jogosítvány. Nagyon egyszerű vezetni, kezelése egyszerűbb, mint egy utcai robogónak, csak egy gázkar van a kormányon nem kell sebességet váltani. A  jet-ski biztonságos üzemeltetéséhez, mindenki megkapja a szükséges információt a kölcsönzőknél még a használatba vétel előtt.
Hazai pályák, kölcsönzők:
http://www.rivieravizisport.hu/
http://www.jetkolcsonzo.hu/
http://www.palmsbeach.hu/
http://jet-ski.lap.hu/

2. Wakeboard
Magyarországon már nagyon sok helyen üzemel kábeles vízisí- és wakeboard pálya. Ennek köszönhetően egyre nagyobb közönség számára válik elérhetővé a vízen csúszás élménye.
A wakeboard pályán egy kötélpálya van kialakítva, ami egyszerre több embert is képes húzni, egy erre kifejlesztett deszkán. A sport nem egyszerű, viszonylag megerőltető is, azonban aki már snowboardozott valaha, biztos hogy könnyebb dolga lesz. Általában a helyszínen kölcsönözhetők a felszerelések, mint például:  léc, deszka mentőmellény és szükség esetén neoprén ruha is.
A legtöbb wakeboard pályáknál van lehetőség tanuló órákat venni, ahol tanácsokkal segítik a kezdőket.

3. Vízisí
A legelterjedtebb vízi sport az egész világon. Sokan azt hiszik, hogy nagyon nehezen tanulható sport, de akár fél óra alatt meg is tudunk tanulni vízisíelni, megfelelő oktató segítségével. A nagyon kezdőknek a kötött pályán mozgó variáció az ideálisabb, azoknak azonban, akik szeretik a kihívásokat mindenképpen a motorcsónakos verzió az ajánlott.
Hazai vízisí és wakeboard pályák:
Budapest - Hajógyári Sziget, Balatonfüred - Balatonfüredi Kemping ,Dunaharaszti - Univerzum Kemping, Dunavarsány – dunavarsányi tónál , Hejőkeresztúr - Short Line Vízisport Egyesület,Győr - Ikrényi tó,Budakalász - Omszki tó, Siófok - Siotour Kemping ,Velencei-tó, Szeged - Sun City.

4. Windsurf
A szörf továbbfejlesztése, a deszkára egy háromszög alakú vitorlát erősítettek, így kilehet használni a szél nyújtotta lehetőségeket is a hullámok mellett. Az alapelv is hasonló a szörfhöz. Szeles, viharosabb időben látjuk a legtöbb windsurföst a vizeken, hiszen ekkor keletkeznek nagy hullámok, amiket meg tudnak lovagolni. Ez a sport már nagyobb felkészültséget, és némi eszközbeli beruházást is igényel.
Magyarországon a Balaton erre a legmegfelelőbb hely, de akár Miskolc közeli tavakon, a Velencei tavon is kipróbálhatjuk magunkat.
http://www.surfomania.hu/
http://zamardisurf.hu/
http://www.surfen.hu/
http://vonyarcvashegy.hu/szorfiskola
http://surfsuli.com/
http://www.szorf-oktatas.hu/
http://surfguru.hu/
http://www.szorfsziget.hu/
http://balatoni-strand.clubaliga.hu/szorf-center
http://www.velenceitonal.hu/

5. Rafting
A raft, (nagyon erős, felfújható gumicsónak) amolyan „all in one”, szinte mindent kibír, így a veszélyes, sziklás vadvizek sodrását is.
Ez az adrenalintermelő evezés a legelterjedtebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is számít. A rafting-csónakokban akár 8-12 személy is elfér, a mentőmellény használata pedig kötelező. A raftokban való túrázás különleges tulajdonsága, hogy teljes és összehangolt munkát kíván a bent ülőktől, ezért különösen alkalmas a csapatépítő programok szervezésére vagy akár családi jellegű túrákra is. Ezeket a csónakokat általában egy ember irányítja, aki leghátul ül. A rafting kipróbálásához elegendő az átlagos fizikai kondíció.  Túraszervezők: http://rafting.lap.hu/

6. Canyoning
A vadvízi túrázás egyik legspeciálisabb formája. A túrázók egy hegyi patak völgyében, a speciális védőruhában, ugrálva, csúszkálva és kötélen ereszkedve megpróbálnak lejutni onnan. Az igazi szépsége a sportnak, hogy olyan teljesen érintetlen területeken járhatunk, melyet nemcsak előttünk, de nagy valószínűséggel utánunk is csak nagyon kevesen fognak látni. Ha igaz kalandra vágysz és testközelből akarod élvezni a természet szépségeit,mindenképpen ki kell próbálnod! Az adrenalin töltet itt is meglesz!
Magyar túraszervezők:
http://www.hungaroraft.hu/
http://www.kanyon.hu/
http://www.kihivas.hu/
http://www.alpes-rafting.hu/

Akik nem elégszenek meg a nyári strandolós pancsolással, azok szerencsére számos extrém vízi sportok közül válogathatnak, hiszen ma már Magyarországon és környékén számtalan lehetőség kínálkozik.
Azt biztos, hogy nem fogtok csalódni, ami az adrenalin termelést és az izomlázat illeti!
Igaz, ezek nem éppen egy filléres sportok, de akinek van rá lehetősége, annak ajánlom, hogy mindenképpen próbálja ki!

Petra

Szólj hozzá!

Címkék: testmozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr755386914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása