HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Az egyik legjobb játék: a kartondoboz

2015.02.16. 08:00 KreDieSz

Már többször írtunk arról, hogy milyen játékkal kössük le otthon a Kicsiket: beszélgettünk már a mondókázásról, a kuckó készítésről, megosztottuk Veletek házi gyurma recepteket, és itt találtok egy hosszabb ötletgyűjteményt is a témában. A mai nap pedig arról lesz szó, mennyi játéklehetőség rejlik egy-egy üres kartondobozba. Nálunk legalábbis nagy sláger! Ha a kezem ügyébe kerül egy-egy üres darab, biztos kitalálunk neki valami érdekes, játékos ötletet, mielőtt újrahasznosulna. Olyanokat gyűjtöttem össze, amihez nem kell különösebb kézügyesség sem. Ha Nektek is vannak további játékötleteitek, örülünk, ha megosztjátok velünk a hozzászólásokban! :-) Íme az én listám:

kartonjatekok-krediesz640.jpg

1. Kincsesdoboz

Ehhez egy kisebb méretű dobozt használtam fel. Összegyűjtöttem bele pár mütyürt, apróságot, mint például kisebb figurákat, matricákat, pici labdát, szép kavicsot, kiskanalat - játékokat és használati tárgyakat vegyesen, ami a Kicsik érdeklődését felkelti, majd odaadtam a Fiatal Úrnak, hogy ez az Ő kincses ládája. Jó ideig elvolt vele, amíg átvizsgálta. Később a tartalom variálható, és újra bevethető, ha szükséged van pár szabad, nyugodt percre - és/vagy Ő maga is gyűjteti bele az apró kis kincseket. Ügyes kezűek/szépen rajzolók ki is dekorálhatják - én egy egyszerű kis feliratot ragasztottam csak rá "Levi kincsesládája" néven, de úgyis az a lényeg, ami benne van. :-)

2. A paci háza

Egy közepes méretű (kb. cipős doboz nagyságú) dobozt kineveztünk a Duplos paci házának, és Levire hárult a feladat, hogy kifesse szépre. Festeni nagyon szeret nálunk a Fiatal Úr, így ezzel sok napon keresztül elvoltunk fél-fél órákra, amíg az egész elkészült.

3. Nagy kifestőtábla

A "paci háza" project sikerén felbuzdúlva amikor érkezett hozzánk egy nagyobb méretű csomag, a dobozának oldalait felnégyeltem és festőtáblának felhasználtuk egy-egy kép erejéig.

4. Bujócska, alagút

Nagyobb méretű dobozok jól használhatóak bújócska, és alagút céljára is. Akár a plüssállatok búvóhelyéül is szolgálhatnak.

5. Mi van benne?

Ez a játék Levi fejlesztése. Volt egy újabb üres dobozunk, kérdeztem mit játszunk vele. A válasz az volt, hogy Karácsonyosat! Eldugott benne egy-egy játékot, és ki kellett bontani, mint a karácsonyi ajándékot, hogy mi van benne. Egyet készített nekem, majd magának is :-) Közben mondta: "Ne lássál!" (értsd: "Ne lessél!) :-)) Majd cseréltünk, és én dugtam el benne némi meglepetést. És ez így ment még jó darabig, de kétségkívül nagyon örült neki.

Összegyűjtöttem még jópár ötletet egy Pinerest albumba - találhattok közte több korosztálynak valót, egyszerűeket és bonyolultabbakat - mazsolázzatok belőle kedvetekre. :-) Az én kedvencem a karton pizza volt, a következő alkalommal biztos el is készítjük.:-)

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Mariann

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék totyogók baba-mama kölyökvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr707152853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása