Az idei farsangi bulira fűszeres almaitalt és gyümölcsös kókuszgolyókat készítettünk Levivel. Íme a receptek:
Hozzávalók:
- 1 liter 100%-os almalé (natúr, cukormentes)
- fél liter víz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 darabka vékonyan hámozott bio narancshéj
- 1 evőkanál méz
Elkészítése:
Egy lábasban melegítsük fel az almalevet, a vizet, adjuk hozzá a fűszereket, kivéve a mézet. A DM-ben az Alnatura termékek között lehet kapni 5 g-os kiszerelésben bio narancs reszelt héjat, azt adtam most hozzá a narancshéj helyett. Forraljuk össze, majd szűrjük le és melegen kínáljuk. A mézet tálalás előtt érdemes hozzáadni, amikor 70 fok alá hűlt, hogy ne károsodjon a vitamin tartalma.
A gyümölcsös kókuszgolyók receptjét pedig itt találjátok.
Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.
Mariann
a kép montázshoz felhasznált készlet: 7színdizájn - Farsang - freebie