Tavaszi sóska saláta
Hozzávalók:
- 1 kisebb csokor sóskalevél csíkokra vágva (kb. 10 dkg)
- 4-5 db retek felkarikázva
- 2 szál újhagyma felkarikázva
- 1 db sárgarépa vékonyra reszelve
- 1 kisebb csomag zöld salátakeverék (kb.15 dkg) - bevállalósabbak, akik tuti szeretik a sóskát tehetnek bele ez helyett is méég sóskacsíkokat
- 1 marék olajbogyó
- 20 dkg fetasajt kockára vágva
Az öntethez:
- 3 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj
- fél citrom leve
- 1 dl víz
- só, bors
Elkészítése:
A megmosott, feldarabolt zöldségeket és a sajtot egy nagy salátástálba öntjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és nyakon öntjük vele. Fél órára hűtőbe tesszük és frissen tálaljuk.
Az elején a sóska mennyiségével óvatos voltam, mert nem voltam biztos a sikerben, ezért készítettem így, hogy a "zöld leveles rész" fele sóska-fele saláta volt. Mivel bevált, kipróbáltam utána úgy is, hogy saláta helyett is sóskát raktam bele, úgy is sikeres volt a történet :-) Ez már a csupa sóskás verzió:
Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.
Mariann