HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Szendvicskrémek - az idény szerint

2015.03.08. 22:23 KreDieSz

Készítsünk minél többször friss zöldségekből készült ételeket, egy részüket nyersen - hangzik gyakran az ajánlás. De mit tegyünk így tél végén/tavasz elején, amikor még nem túl nagy a kínálat? Mit szólnátok olyan egyszerű, gyors, és ízletes megoldáshoz, mint a szendvicskrémek? :-)

teli-szendvicskremek640.jpg

Abban szerintem a legtöbben egyetértünk, hogy a szendvicsek szinte mindenki életében nap, mint nap jelen vannak. Márcsak ezért is jó választás a különböző szendvicskencékkel feldobni őket, hogy a napi szendvicsek finomak, ízletesek és változatosak lehessenek.

A fajtákat tekintve célszerű a szezonális zöldségek mellett dönteni - a legjobb választás a hazai, ami az adott helyen amúgy is megterem. Így március elején jó választás például a cékla, dió, fejes káposzta, fekete retek, karalábé, sárgarépa, sütőtök, a vöröshagyma, és a zeller, valamint érdemes kipróbálni a különböző bio csírákat is.

Miért jobbak az idény növények?
Ha minden évszakban az idénynek megfelelő nyersanyagok közül válogatunk - és elsősorban azokat, ami az adott helyen megterem - azzal nemcsak egészségünk, hanem környezetünknek is jót teszünk. A természetes körülmények között termett zöldségek és gyümölcsök azért is jobbak, mert magasabb a vitamin- és ásványi anyag tartalmuk. Ráadásul vásárlásukkal a hazai termelőket támogathatjuk. A legjobb, ha valaki a saját kis kertjében (vagy erkélyén) termelhet, de ha erre nincs mód, akkor keress egy megbízható zöldségest, nézz körül a piacokon vagy látogass el kistermelői vásárokra, amik szerencsére egyre elterjedtebbek mostanában.  Bárhol is vásárolsz, arra buzdítunk, hogy nézd meg honnét származik az adott növény: hagyjuk a kínai fokhagymát, a dél-afrikai körtét és válasszuk inkább a hazait egészségünk, környezetünk és a közösségünk érdekében egyaránt!

Ötletek és receptek a szendvicskrémek készítéséhez

Mindegyik recept számos más variációban is létezik, tehát mindenki formálja saját ízlésére, kísérletezzetek és ha van kedvetek, osszátok meg velünk is! :) A mi kedvenceink:

Répás-mogyorós szendvicskrém

Iregi tojáskrém

Céklás szendvicskence - a fokhagyma erejével

Szendvicskrém feketeretekkel

Szendvicskrém sütőtökből

Avokádókrém

Babóca kedvence

+1 tipp: ha extra gyors megoldásra van szükség, akkor próbáld ki azt, hogy a vajat/margarint kikevered nyers reszelt zöldséggel (pl. cékla, sárgarépa, zeller), adsz hozzá némi ízesítőt: a répáshoz fokhagymát, a cékláshoz tormát, a zellereshez egy kis aprított diót szoktam választani + só, bors és már kész is.

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz táplálkozás tél receptek egészséges táplálkozás szendvicskrém alkalmak

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr937252541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása