HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Receptek a tavasz első leveleivel - Ötletek spenótra, sóskára

2013.04.12. 09:00 KreDieSz

Természetesen semmi bajunk nincs sem a sóskamártással, sem a spenótfőzelékkel. Ezeken túl viszont számos felhasználási módja van mindkét zöldségnek, melyeknek hála gyakrabban és változatosabban beilleszthetők az étrendbe. Ahogy ígértük, ma spenótos és sóskás recepteket gyűjtöttünk össze nektek. Érdemes kihasználni a szezont minél jobban, így próbáljátok ki a lehető legtöbb módon ezt a két remek zöldséget. Aki pedig úgy érzi, hogy nem tud betelni velük, az télire is nyugodtan raktározhat belőlük. 

Sóskás-sajtos csirkemell

 Hozzávalók 4 főre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg sajt (félzsíros, de lehet füstölt sajt is) 
  • 20 db sóskalevél
  • 2 újhagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín (lehet tejföl is)
  • bors
  • 10 dkg vaj

Elkészítése: 

A filézett csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A csirkemellekre egyenként rárakunk 2 levél sóskát és egy vékony szelet sajtot, majd összehajtjuk. Az összehajtott-töltött csirkemellek mindkét oldalát teflonos serpenyőben vajon hirtelen megkapatjuk, majd enyhén vajazott tepsibe tesszük, és kb. 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. A serpenyőben visszamaradt vajba szórjuk az apróra vágott újhagymát, fokhagymát és a megmaradt aprított sóskát. 2-3 percig hirtelen megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a megmaradt és lereszelt (vagy apróra kockázott) sajtot, majd az egészet összeforraljuk. Tálaláskor a sült csirkemellekre öntjük az elkészített szaftot.

Sóska saláta

 Hozzávalók 4 főre

  • 300 g zsenge sóskalevél kb. 1 cm-es csíkokra vágva
  • 1 szál halványító zeller vékonyra vágva
  • 3 közepes szál sárgarépa vékonyra vágva
  • 3 közepes Idared alma fele vékonyra szeletelve

öntethez:

  • 3 ek dióolaj
  • 1/2 citrom leve
  • csipet só
  • csipet őrölt fehérbors
  • 1 tk méz
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Először az öntetet készítsük el, kis tálban összekeverjük a dióolajat a citrom kifacsart levével, a mézzel és sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymagerezdet egészen finomra vágjuk és hozzáadjuk az öntethez. Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük és egészen finom lyukú szűrűn keresztül rácsorgatjuk az öntetet (hogy a kis fokhagyma darabkák ne kerüljenek bele a salátába). Az egészet jól összeforgatjuk és frissen fogyasztjuk.

 Mozzarellás-spenótos sertéscsíkok

Hozzávalók 4 főre

  • 80 dkg sertéscomb (de bármilyen hús lehet) felcsíkozva
  • 4 marék friss spenótlevél
  • 40 dkg túró
  • 20 dkg mozzarella felkockázva
  • bors
  • vaj
  • 4 ek tejföl

Elkészítése:

A felcsíkozott húőst, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés vajon kisütjük. Ezután megfonnyasztjuk a spenótot, hozzáadjuk a túrót és a mozzarellát (megolvadjon), valamint lazítjuk  tejföllel. Kicsit megborsozzuk, de ne fűszerezzük túl. Ha a hús megpuhult, tálalhatjuk is.

Régebbi receptek:

Spenótsaláta

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Zsanett

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vega receptek húsos

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr165217518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása