A sütőtök nálunk nagy kedvenc az őszi-téli időszakban. A múlt heti sajtos sütőtökleves után most a sütőtökös--borsós-pórés rizottó receptjét ismerhetitek meg.
Sütőtökös-borsós-pórés rizottó
Hozzávalók:
- 2 bögre apró sütőtök kocka (nyers)
- fél póréhagyma vékony karikákra vágva
- 1 bögre zöldborsó
- 1 bögre (barna) rizs átöblítve
- 3 bögre víz
- fél bögre teavaj
- 1 doboz habtejszín
- natúr ételízesítő (pl. Reform, Vegamix), só ízlés szerint
- fél bögre reszelt sajt
Elkészítése:
Egy darabka vajon megpirítjuk a póréhagymát a sütőtök kockákkal. Néhány perc után hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, legkisebb fokozaton főzzük és lassan felöntjük a vízzel. Ha megpuhult a rizs, hozzáöntjük a habtejszínt, a borsót, a maradék teavajat, a sajtot, 1-2 percig még rotyoghat és el is készült a rizottónk. Jó étvágyat hozzá! :)
+tipp: ha csökkenteni szeretnéd az étel kalória- és zsírtartalmát, használj sovány tejtermékeket az elkészítéséhez.
További receptek itt találsz, vagy csatlakozz a Hatszínvirág online kurzusunkhoz, ahol minden hónapban sok finomságot készítünk az idény szerint, az adott évszak kincseivel (és a receptek mellett persze sok más témával is várunk EGÉSZségünk megőrzésével kapcsolatban.)
Netti