Érdemes kihasználni a magas karotin tartalmú sütőtök szezonját az őszi időszakban. A sütőtöklevest a legtöbben édesen készítik krémleves formájában. Az én egyik kedvencem ez a sajtos verzió, próbáljátok ki a sütőtököt ilyen formában is!
Sajtos sütőtökleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök felkockázva
- 1 szál póréhagyma felkarikázva
- 2 kisebb vagy 1 nagy sárgarépa felkarikázva
- 1 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
- 15-20 dkg sajt lereszelve
- só, bors, adalékmentes ételízesítő (pl. Reform, Vegamix), egy csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zsiradékon lepirítjuk a zöldségeket, majd vízzel felöntjük a tetszőleges sűrűségűre, fűszerezzük és lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.Tálaláskor a tányérokba kis kupac sajtot reszelünk és arra merjük rá a forró levest.
További őszi receptekért szeretettel ajánljuk figyelmedbe a Hatszínvirág kurzus őszi anyagát. Októberben például Sütőtök Sára lesz nálunk a sztár! :-)
Jó étvágyat!
Mariann, foto Netti
Ha szívesen olvasnál részletesen arról, hogy mit tehetünk az őszi hónapokban (is) egészségünk megőrzéséért, és ismernél meg további recepteket az őszi idény szerint, jelentkezz a Hatszínvirág online kurzusunkra. A részletes program leírást itt találod.