HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Miről dalol a magyar mandala, azaz a Mag Dala?

2015.02.02. 07:40 KreDieSz

Mostanában egyre nagyobb kedvel fordulok a különböző kreatív tevékenységek felé. Nemsokára megvalósul egy régóta dédelgetett tervem: idén februártól részt veszek Németh Lívia mandalafestő tanfolyamán. Ha érdekel a mandalák varázslatos világa, a mai bejegyzésünből sok érdekes dolgot olvashattok róla - Líviát részletesen kifaggattam a témáról. Tudtátok például, hogy a mandala nemcsak a keleti kultúrában létezik? :-)mandala_kepek_030.jpg

Mit is jelent pontosan a mandala?

A mandala szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkrítből származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol ma is, évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz. A mandala ennek megfelelően egy kör alakú területet jelent, középponttal és annak kiáradásával.

Mit jelképez a mandala?

A pont a kiindulás, az univerzum kezdete, amelyből kifejlődik, kialakul az egész. Ezt ma úgy mondjuk, kerek a világ, vagyis minden klappol, minden szép és jó. A mandalák ezt a tökéletességet, kerek egészet adják a készítőjének, a tulajdonosának. Ugyan a mandala nem mindig kör alakú, de mindig rendelkezik egy középponttal és annak kiáradásával.

Mesélnél egy kicsit a magyar mandalákról?

A magyar nyelvben korábban igen találóan magdalának nevezték ezeket az ősi képeket, motívumokat, amelyek szoros összefüggést mutatnak a régi rovásírással is Hogy miről dalol a "Magdala"? Adja az ütemet, a ritmust. Cselekvésre hív! Segítségével ráébredhetünk magyarságunk jelentőségére, tudásunkra, motívumaink használatára, és rovás írásunk ismeretének fontosságára. Sokan sokféleképpen megfogalmazták a mandalák titkát, például mint kapunyitók, fényhozók, lélekemelők. De beszélhetnénk az ősi, tojásfestő hagyományokról is, amikor ugyancsak mandalát készítünk a legősibb írásjelek segítségével.

Az őseink különös, szakrális jelentőséget tulajdonítottak ezeknek a motívumoknak. A mandala tanította meg az embert, honnan jött, hol vannak a gyökerei. A mag dala az öntudatra ébredést jelenti. Szeretném, ha sok mai ember is meghallaná ezt a dalt!

Miért jó mandalát festeni?

A mandala a világmindenség kicsinyített mása. Legfontosabb jellemzője a REND. A rendszerbe festett színek, formák növelik az energiaszintet, ezért képesek a környezetükben élőket harmonizálni, és ezzel beindítani az öngyógyító erőket. 

A mandalák, legyen az magyar, tibeti vagy indiai, olyan energiákat adnak, amelyek segítséghetnek a hétköznapokban. Szakrális jelentőségük elvitathatatlan. Feltöltenek, energetizálnak, mozgásba, lendületbe hoznak. Az alkotás folyamata már önmagában egy meditációs folyamat. Készítésük közben felkutathatjuk lelkünk legmélyét, választ kaphatunk kérdéseinkre, utat mutatnak. Ez az önfelfedezés személyes, belső fejlődéshez, gyógyuláshoz. kiegyensúlyozott élethez vezet.

A lelkünk legmélyére szeretnénk eljutni, ha mandalát festünk. Hosszasan nézve a saját Mandalánkat eljutunk a középpontunkba, és ezáltal rendet teremtünk a lelkünkbe is. Dalol a lelkünk, mint a Mandalánk :-)

Ha megválaszolatlan kérdésed van, ha választ szeretnél, vagy segítséget valamilyen témában, a mandalafestés segít  rátalálni.

Hogy milyen is egy mandala, beszéljenek a képek:

Hogy zajlik Nálad egy mandalafestő tanfolyam?

Üvegre festett mandalákat készítünk, minden eszközt ami kell itt kapjátok. Megfestetheted a saját mandaládat, a Téged segítő szakrális motívummal és megtapasztalhatod áldásos hatását.

Az ember születési nevéből és évszámából kiszámolhatóak hiány és kód színei. Ezen színekkel megfestett mandala a Te saját névre szóló mandalád. A hiányszínek rámutatnak az életfeladatainkra, így ezen színekkel megfestett mandala ezt is segít teljesíteni.

Foglalkozunk a számok szakrális jelentésével, értelmezésükkel, a magyar mandala világgal, és a magyar motívumok jelentésével is.

Mikor és hol indítasz mandalafestő tanfolyamot?
A jelentkezőkkel közösen megbeszélve határozzuk meg az időpontokat. Ez lehet hévége és lehet hétköznapi alkalom is. A tanfolyamra bármikor be lehet csatlakozni, mindenki  a  készültségéhez képest kapja a megfelelő feladatokat. Igény és megfelelő létszám esetén a tanfolyam lehet akár a Te városodban, élőhelyeden is.

Most februárban fog indulni Veszprémben egy kezdő tanfolyam. Összesen 7 alkalom, havi 1 nap lebosztásban. A pontos kezdés még egyeztetés alatt áll.

Kérdésekkel, kérésekkel fordulj hozzám bizalommal. Gyere közénk, fess gyönyörű mandalákat magad és nemzeted emelkedéséért!

Németh Lívia, mandalafestő

30/684-8544

gyogyitokez@gmail.com

http://nemethlivia.hupont.hu

mandala_tanf_2011szept_nagy.jpg

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: lélek vegyes természetesen

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr827119017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása