HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Ötletek apák napjára - az utolsó pillanatban is

2014.06.13. 09:11 KreDieSz

Tegnap sikerült megtudnom, hogy a hétvégén apák napja lesz. Magyarországon még nem annyira terjedt ez el - legalábbis az én tudatomba még nem égett bele a pontos időpont azon kívül, hogy vmikor júniusban - pedig már a XX. század eleje óta számon tartják ezt a napot is, az anyák napja párjaként. Az apák napját világszerte számos különböző időpontban ünneplik, hazánkban június 3. vasárnapján van a napja az édesapák, nagypapák ünnepének. (Bár vannak, akik május 19-ét, Ivó napját tartják apák napjának.:-)) A mai napra összegyűjtöttünk pár utolsó percben is kivitelezhető ötletet.

apaknapja9.jpg

A konkrét javaslatok felsorolása előtt egy rövid kis gondolatmenet magáról az ajándékozásról (akinek ez unalmas nyugodtan ugorjon a következő bekezdésre): először is, amit érdemes végiggondolni, hogy mi is az, aminek a  kedves apuka, nagypapa örülne. Hallottatok már az 5 szeretetnyelvről? Ez egy nagyon hasznos elmélet ahhoz, hogy jobban megértsük a másik viselkedését! Gary Chapman amerikai keresztény író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó nevéhez fűződik. Chapman a személyes szeretetnyelvünket az idegen nyelvhez hasonlítja, mi szerint ha két eltérő anyanyelvű ember találkozik, csak nehezen értik meg egymást. Azonban ha egyikük megtanulja a másik nyelvét, akkor lehetővé válik a megfelelő kommunikáció, bár nehéz helyzetekben az idegen nyelv nem pótolhatja az anyanyelvet. Így van ez a szeretet nyelvén is.

5  szeretetnyelvet különböztet meg, melyek a következőek:

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

Természetesen ritka az egyetlen tiszta típus, de mindenkinek van egy elsődleges szeretetnyelve, amelyen a legjobban lehet rá hatni. A félreértések, csalódások és párkapcsolati/házassági problémák hátterében gyakran az áll, hogy szeretetünket nem partnerünk szeretetnyelvén fejezzük ki.
Tehát amit érdemes végiggondolnunk (ha eddig nem gondoltuk még erre ilyen szemszögből), hogy a megajándékozottnak melyik az elsődleges szeretetnyelv, és vajon hogyan szerezhetünk neki a legtöbb örömet, valamint hogy mi az amit szeret. Íme néhány gyakorlatias ötlet:

1. Főzzünk vagy süssünk valami finomat! Célszerű a kedvenc ételét választani. Ahogy fent említettük, érdemes figyelembe venni az ajándékozott ízlését. Nálunk például Férj és kedves Papa is jobb szereti a hagyományos, magyaros ízvilágot - bár becsületükre váljék, hogy sokszor hajlandóak megkóstolni némi "reformosabb" ételt is, de azért összességében elmondható, hogy nem rajonganak értük és jobb kedvelik a hagyományos konyhát, szóval náluk biztos nem a spárgakrémleves - sült csirke - zöldésges quinoa lesz a nyerő választás :-) Ha vannak már totyogós, vagy nagyobb korú gyerekek, vonjuk be őket is az elkészítési folyamatba: süssünk-főzzük együtt velük.

2. Póló vagy kispárna fotóval, szöveggel:  ha van még lehetőséged pólóra nyomtatni, íme pár ötlet a célra:

Gyermekrajzos póló
apaknapja7.jpgSzuperapa :-)

superapa.jpg

3. Kuponok: készíthettek pár ajándék kupont, otthoni gyártással. Találni ingyen letölthető fajtákat neten is (például itt), amit csak ki kell nyomtatni, de ha kézzel írod/írjátok, szerintem az is tökéletes, úgyis a szándék és a tartalom a lényeg. :-)

apaknapja8.jpg

4. Fényképes ajándékok: sok apuka, nagypapa is örül az ötletes képeknek a gyerekekről, unokákról. Van, amelyiket anyák napi összeállításban találtuk, de apukás verzióban is jópofa (források, leírások a képekre kattintva) Ezek variálhatóak a 2.pontnál javasolt pólókkal, kispárnákkal is:apaknapja.jpgapaknapja3.jpgapaknapja4.jpgapaknapja5.jpgapaknapja6.jpgHa apuka szeret olvasni, készíthettek ilyen fényképes könyvjelzőt is:apaknapja2.jpgHa célzott apák napi képek készítésére már nincs idő, akkor egy "sima' fotó, hátulján pár kedves szóval, idézettel is biztos örömet okoz.

5. Jó ötlet lehet egy különleges ital, kávé, amit apa/papa szeret.

6. Töltsetek együtt "minőségi időt"! Hogy mit értünk ez alatt? Bármit, ami Nektek örömet okoz. Szervezhetsz egy kis családi kirándulást, pikniket is például.

7. Az előbbi ellentéte is jó ötlet lehet: kapjon Apa kimenőt valami neki tetsző programra. Ezt akár a kupon ötletek közt is szerepelhet, vagy lehet valami konkrét: pl. jegy a kedvenc meccsére, filmre, koncertre, repülős napra ...stb. - kinek-kinek ízlése szerint

Remélem mindenki talált közte megfelelő ötletet. Ha eszedbe jut valami jó dolog, ami kimaradt, szívesen látom a kiegészítéseket kommentben! :-)

Mariann

Forrás:

wikipédia

Szólj hozzá!

Címkék: apák napja alkalmak

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr76297931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása