HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Ismerd meg a cseresznyét!

2014.05.29. 08:00 KreDieSz

Végre itt vannak az első finom, lédús hazai nyár eleji gyümölcsök, amiket már nagyon vártunk, mint például a cseresznye is. Az elmúlt napokban már mi is többször írtunk róla: készítettünk belőle mentás csersznye turmixot, majd epres-csersznyés bögrés sütit. Ezek után összegyűjtöttünk mára pár hasznos infot arról, hogy miért is érdemes fogyasztanunk belőle. Íme:

cseresznye.jpg

  • Vitaminok közül A-, B- és C-vitamint, biotint és pantoténsavat tartalmaz
  • Az ásványi anyagok közül található benne nátrium, kálium, foszfor, mangán, kobalt
  • Az antocianidinek és glikozidjaik, az antociánok a szép pirosas színanyagok, amelyek kiemelkedően hasznosak az emberi szervezet számára: oxidációt gátló, szív- és érvédő, valamint bélhámsejt-regeneráló tulajdonságai ismertek.
  • Magas folyadék tartalmának köszönhetően kitűnő vese- és vértisztító hatással rendelkezik
  • Segít a vér húgysav szintjének csökkentésében
  • Gyulladásgátló hatású, mely nemcsak a belső szervekre jótékony, hanem például a pattanások megszüntetésében is segítségünkre lehet
  • Szív-és érrendszervédő táplálék
  • Enyhe hashajtó hatással rendelkezik
  • Magas folyadék tartalmának köszönhetően remek szomjoltó
  • Alacsony kalóriatartalma, növényi rostjai és kiváló tisztító hatásának köszönhetően jól alkalmazható tisztítókúrákban
  • Várandósság alatti hányinger esetén általában jól esnek a savanykás ízek és csillapítják a hányingert. Még ha úgy érzed, hogy egy falat sem megy le a torkodon, arra azért ügyelj, hogy legalább a folyadékhoz jusson a szervezeted. Nyári kismamáknak érdemes kipróbálni a következő receptet:  végy egy citromot és csavard bele egy kancsó vízbe, majd adj hozzá egy marék is cseresznyét is kicsit megnyomkodva, hogy a leve is belekerüljön, valamint citromfű és mentaleveleket - nagyon finom és csillapítja az émelygést. Ez a recept nemcsak kismamáknak és nemcsak hányinger esetén ajánlható, bárkinek frissítő szomjoltó lehet a nyári hőségben.
  • Babáknak a hozzátáplálásnál a 8-9 hónap táján már adhatunk csereszynét is. Így pédául nyári szülinapos babáknál jó ötlet lehet egy cseresznyés első szülinapi torta készítése. Konkrét receptek az alábbi cikkeinkben találsz: Levi gyümölcsös túrótortája, és Zoé baba meggyes túró tortája.
  • A népgyógyászatban szárából vízhajtó, méregtelenítő hatású teát készítenek
  • Cukortartalma a csonthéjas gyümölcsök között a legmagasabb, ezért cukor hozzáadása nélkül is nyugodtan felhasználhatjuk, tartósíthatjuk
  • A cseresznye könnyen romló gyümölcsnek számít, csak közvetlenül fogyasztás előtt érdemes megmosni, valamint hűtőszekrényben kiterítve még 1-2 napig tárolható.

Végezetül mit szólnátok egy cseresznyés limonádéhoz levendulával (vagy anélkül)? :-)

Mariann

Forrás:

krediesz.blog.hu - Színek a tányéron

Bajor Zsuzsanna: Kezdődik a gyümölcs- és befőzési szezon, Piros gyümölcsök a nyár előhírnökei, Ízek és érzések 2014. 05-06

Fogyás, méregtelenítés cseresznyével - Új Diéta, 2010. 03-04.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás gyümölcsök egészséges táplálkozás Ismerd meg a(z)...!

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr56223366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása