Érkeznek a receptek a nyereményjátékra! :-) Augusztus 15-ig várjuk őket, amikor is remek nyeremények kerülnek kisorsolásra. Ha Neked is van kedved csatlakozni, a részleteket itt találod (meg a jobb oldali menüsorban mindig kint van a kiíráshoz a link.) A mai nap is egy kedves olvasónk receptjét ismerhetitek meg, íme Zsuzsa mediterrán töltött gombája:
Zsuzsa mediterrán töltött gombája
Hozzávalók:
- nagy tölteni való sampion gomba
- feta sajt, vagy krém-fehér sajt
- citrom
- olajbogyó
- paradicsom
- bármilyen kemény, félkemény sajt (akár füstölt is)
- olíva olaj
- só
Elkészítése:
A gombát megpucolom, megtisztítom, de nem forrázom, a szárát kiveszem, utána megsózom kívül-belül, majd a feta vagy krém-fehér sajtból akkora kockát vágok, amennyi épp belefér a gomba kalapjába.
Kétféle képpen ízesítem:
- az egyik a paradicsom karikás
- a másik citromkarika, vagy elegendő egy kis vékony szeletke és olajbogyó. Az olajbogyót 3 vékony karikára vágom úgy teszem a töltött gombába.
Majd legvégül a töltött gombákat reszelt sajttal megszórom. Olíva olajjal kikent tepsibe teszem őket (természetesen a töltelék van felül). Nagy lángon, fólia, fedő nélkül sütöm és nagyon hamar elkészül. Amikor megpirul a sajt a tetején kész is! Rizzsel ajánlom.
Zsuzsa
Nagyon finom, mi is elkészítettük. :-) A hozzávalókból maradt még némi alapanyag, így feldaraboltam őket egy tálba (paradicsom, feta, olajbogyó), szeltem mellé 2 paprikát, meglocsoltam kis citromlével, hidegen sajtolt szőlőmag olajjal, egy kevés vízzel, borssal, bazsalikommal, és ezt a salátát fogyasztottuk mellé egy könnyű vacsora gyanánt.
Jó étvágyat!
Mariann