HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

30+1 ajándék ötletek a 2. szülinapra

2014.07.04. 08:00 KreDieSz

A hetekben sokszor előkerült a totyogók, kisgyerekek szülinapja téma itt a blogon. Ennek fő oka, hogy mindkettőnk gyermekei most töltötték a bűvös "kettőt", így eléggé aktuális volt erről írnunk. A mai napra még egy cikk született közös erővel, összeszedtünk néhány ötletet, hogy milyen ajándékokkal kedveskedhetünk ennek a korosztálynak. Amit mindenképp érdemes végiggondolni, hogy milyen a gyermekünk, mikkel játszik szívesen, milyen típusú játékoknak örül a legjobban, mik a kedvencei és ezt figyelembe véve választani. Íme a mi listánk. Nyugodtan bővítsétek további ötletekkel kommentben!

bsz.jpg

  1. Rajztábla, rajzasztal
  2. Zsírkréták. Ennek a korosztálynak a tömzsibb marokkrétákat érdemes választani, amik kifejezetten a legkisebbeknek ajánlott. Nagy előnyük, hogy nem szükséges a helyes ceruzafogás alkalmazása, ezért egészen kisgyermekek számára is jól használható.
  3. Gyurmák, gyurmázó eszközök (kisdeszka, kiskés, szaggató formák ...stb)
  4. Fiúknak szerszámos készlet
  5. Kis konyha, és hozzávaló felszerelések. Nemcsak lányoknál lehet érdekes, Levi egyik kedvence péládul a főzőcskézős játékok. Jó kézügyességgel rendelkezők s.k. is megpróbálkozhatnak, nagyon szép kis darabokat lehet otthon is előállítani. Íme a mi egyik kedvenceink például ez: egyedi játékkonyha decor factory módra:Borkakonyha_4.jpgValamint nagyon sok jó ötletet találhattok még az inspirációk blog 10 legjobb játékkonyha gyerekeknek: DIY cikkében is. Ha pedig egy olcsó, környezetbarát-újrahasznosítós ötletet szeretnétek, nézzétek meg ezt itt.
  6. Munkapad - ha kisfiúnk szeret szerelni (és a hely engedi), biztos nagyon fog örülni egy külön kis műhelynek. Nekem ez volt az egyik tervem Levinek, de megmondom őszintén drágának tartottam a lehetőségeket, így elnapoltam a kérdést. Majd a szülinapja előtt 2 nappal ráakadtam egy használt példányra az egyik FB-os csere-berés csoportban a bolti ár 1/6-ért, így mégis bekerülhetett az ajándékok közé. Volt is nagy öröm :-)
  7. Kalapálós játékok
  8. Fürdőnadrágok
  9. Duplo készlet
  10. Munkagépek kicsinyített mása
  11. Járművek: autó, traktor, kamion, dömper és társaik
  12. Kisvonat, sínpályával
  13. Ruházat
  14. Labdák
  15. Mesekönyv, képeskönyvek. Levinek a következő kettő volt most a telitalálat: Bogyó és Babócás foglalkoztató könyv és a Bilikönyv. A Bogyó és Babócás foglalkoztató könyv nemrég jelent meg, és mondhatom csúcsszuper! Ugyan óvódásoknak ajánlják, de a kisebbek is élvezhetik már, ha nem is az összes részét, de majd hozzá nő és legalább jól ki fogja használni. Van benne 12 új mese, amit már most is olvashatunk, valamint lehet beszélgetni a képekről. A melyik kinek a háza, hova bújtak el a szereplők Levi kedvencei most is. Minden nap meg kell keresni azt is, hogy melyik kinek az ágya/fogmosó pohara, Őt ezek nagyon le tudják kötni. Valamint nagyon jó kis kézműves ötletek is találhatóak benne: pl. ujjbáb, fakanál báb készítés, ez is nagyon tetszett benne. A Bilikönyv is hasznos, segít felkészülni a szobatisztaságra. 2 napig látni sem akarta, majd naponta elolvastuk vagy 50-szer. :-) További ötleteket a Mit és hogyan olvassunk tipegőkkel? írásunkban találhatsz.
  16. Kismotor
  17. Futóbicikli
  18. Építőkocka
  19. Trambulin, ugrálóvár
  20. Homokozó készlet
  21. Úszógumi
  22. Lufik
  23. Pancsoló medence
  24. Képkeresős játékok
  25. Memória játékok
  26. Fakirakók: kockák, "megfogós-berakós", két darabos puzzle
  27. Tologatós, huzogatós játékok
  28. Szoba dekoráció, poszterek. A másik nagyon jól eltalált ajándék nálunk a Bogyó és Babócás poszter lett: a 4 évszak mintájával. (persze lehet más is, de nálunk most ez az abszolút sláger) Minden napos elfoglaltság nálunk ezek nézegetése, rengeteg megbeszélni való van rajtuk: melyik bogár hol lakik, mit csinál, kivel játszik, melyik évszakban mi a különbség ... stb.
  29. Étkészlet: nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én utálom a műanyag tányérokat, poharakat. Persze kis korban nyilván ez a praktikusabb, de én már nagyon vártam, hogy eljöjjön az idő, amikor "rendes" étkészletből is nyugodtan kaphat a gyerkőc enni. Ez persze nagyon gyerek függő, hogy kinél mikor jön el ez a kor. Levit már szerencsésen sikerült leszoktatni arról, hogy úgy jelezze az étkezés végeztét, hogy egy jól irányzott mozdulattal lehajítsa a tányért az etetőszékről, és már elég ügyesen bánik a dolgaival, így mi úgy döntöttünk, hogy itt az ideje beruházni egy szép, nem műanyag gyermek étkészletre.
  30. Fűzögetős játékok: Levi például ezt a jópofa kukacos almát kapta a kereszt apjától. Azóta ez az utazós játékaink egyike. :-)
    BBS Kukacos alma - .jpg

+1: Ha már tele a lakás és nem szeretnétek több játékot felhalmozni, lepjétek meg közös programmal: például fürdőzés, állatkert, családi játszóterezés vagy egy kirándulás.

Végül pár kép a szülinaposokról: Isten éltesse a nagy fiúkat! :-)

 

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap totyogók alkalmak baba-mama

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr836467753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása