Az őszi/téli zöldségek közül nagy kedvencem a cékla, ráadásul tele is vele a pince, így sok céklás receptre számíthattok nálunk a következő hetekben. Mit szólnátok ma kezdésnek egy céklasalátához? Többféleképpen szoktam készíteni, ez most egy édesebb ízvilágú verzió.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej cékla lereszelve
- 1 alma lereszelve
- 1 sárgarépa lereszelve
- 1 narancs leve
- 1-2 marék dió
- só, bors, esetleg római kömény
Elkészítése:
A céklát, répát és az almát meghámozzuk és nyersen belereszeljük egy salátás tálba. A narancs levét kifacsarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és rálocsoljuk. Végül a tetejére apróra vágott diót szórunk. Aki kedveli a keleties ízeket, fűszerezheti római köménnyel is.
Jó étvágyat!
Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.
Mariann, foto Netti