Mariann
Mit főzzek holnap - már megint? Ezt a kérdést sokszor hallottam már! Én szerencsés helyzetben vagyok, mivel szívesen főzök. Amíg csak 2 személyes háztartást vezettem, sok tapasztalatot szereztem, mert a főzés a hobbim is. A főiskolai tankonyhai gyakorlatok, az étlap tervezés és egyéb tanulmányok felállítottak a fejemben egy kész rendszert, amit könnyedén a saját igényeink szerint alakítok. Szeretek kipróbálni új recepteket ízeket. Amolyan "kreatív főző" vagyok, elolvasok egy receptet, de szinte sohasem csinálom meg az eredetit, 1-2 dolgot már az elején átvariálok, leegyszerűsítek benne, nyersanyagokat cserélek - lehet a végére nem is hasonlít az eredetire, de én így szeretek főzni :-) A legjobb receptek, amik megütik a mércét, bekerülnek a házi gyűjteményembe, amit már évek óta csinálgatok - eleinte csak úgy önmagam szórakoztatására és mert szeretek gyűjteni - valamire majd jó lesz alapon.
A mai nappal kezdetét veszi a nagyböjt, ami a keresztény közösségekben a húsvétra, Jézus feltámadásának megünneplésére felkészítő negyvennapos időszak. A katolikus egyház böjtöt hamvazószerdára(02.13.), nagypéntekre (03.29.), valamint a nagyböjt többi péntekjén ír elő.
A mai írásunkban megismerhetsz 3 kiváló húsmentes receptet, amit "böjt vagy nem böjt" esetén is nyugodtan kipróbálhatsz :-)