HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Mi az, ami valóban jó a babáknak?

2013.02.27. 09:00 KreDieSz

levi.JPGMost egy olyan kérdéskörrel foglalkozunk kicsit, ami nem a szoptatás gyakorlati részeiről szól. Elsőre úgy tűnhet, kicsit messziről közelítjük meg a kérdést, de ahhoz, hogy minél szélesebb látókörrel rendelkezzetek és értsétek, hogy mit miért írunk, ez elengedhetetlen.
Akkor is érdemes elolvasnod ezeket a dolgokat, ha a tápszeres táplálás vált szükségessé, illetve akkor is, ha még nincs gyermeked, vagy ha már nagyszülő vagy.
A szélesebb társadalomnak óriási szerepe van abban, hogy a (leendő) szülők milyen jelzéseket, példákat, megjegyzéseket kapnak vissza. Gondoljunk csak arra, hogy milyen jó lenne, ha egy kislány úgy nőne fel, hogy azt látja, minden női családtagja szoptat. A médiában, a szoptató édesanyákat és szopizó csecsemőiket mutatnák be. Olyan rajzfilmekkel, gyerekjátékokkal játszhatna, amik szintén a szoptatás természetes voltát állítanák szem elé, így a felnövő gyermekben, aki maga is szülővé válik, fel sem merül, hogy máshogy is lehetne. Ezt tekintené természetesnek. Ez lehet, hogy furcsának hangozhat, hiszen az emberek többsége erre a kérdésre azt felelheti: „ …én természetesnek tartom a szoptatást….” Mégis e helyett mit mutat a mai társadalom? Mivel találkozunk már kicsi gyermekkorunk óta?

Szólj hozzá!

Címkék: szoptatás hozzátáplálás babavilág baba-mama

Ha lenne McDonalds Afrikában

2013.02.26. 23:04 KreDieSz

 

Forrás: http://nyultam.com/

Mariann

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: vicc egyéb

A sikeres fogyáshoz vezető út 10 "akadálya"

2013.02.26. 09:00 KreDieSz

fogyi3.jpgAz elhízás kérdése sokakat érint - köztudott, hogy Magyarországon is a lakosság több, mint fele túlsúlyos és a gyerekek közt is rohamosan nő az elhízottak száma. Mindez nemcsak esztétikai probléma, számos egészségügyi következményt von maga után. A WHO és számos kutatás kimutatta már, hogy a legfőbb oka ennek a túlzott kalória bevitel és a mozgásszegény életmód - ezt is tudjuk, a csapból is ez folyik - mondják sokan - főként ilyenkor a tavasz közeledtével, amikor egyre többen kedvet kapnak életmódjuk megreformálásához. Statisztikák szerint a fogyókúrázóknak mindössze 2-20%-nál bizonyul tartósnak a változás. Mi lehet ennek az oka? Mint minden, szerintünk ez is fejben (és szívben) dől el. A mai napra összegyűjtöttünk Nektek 10 lehetséges okot, ami meggátolhat abban, hogy elérd az ideális testsúlyodat. Íme:

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb táplálkozás lélek fogyás könyvajánló diéták étrend alakformálás lelki okok

Ördögi szénhidrátok?!

2013.02.25. 09:26 KreDieSz

kenyér.jpgA szénhidrátokkal kapcsolatban folyamatos harcok dúlnak a médiában, a egyes szakemberek között és ezzel együtt persze mindenki fejében. Kinek jó? Kinek nem? Melyiket szabad enni és melyik az abszolút tiltólistás? Tényleg már a növénytermesztésbe fogó őseink óta mérgezzük magunkat? Ebben a posztban az ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat szeretnénk megosztani veletek. Érdemes hozzáfűzni, hogy ez nem csak a mi hozzáállásunk, hanem a hazai szakmai állásfoglalás is egyben.
Először is röviden (a teljesség igénye nélkül) összefoglalnánk nektek, miért is fontosak táplálkozás élettani szempontból a szénhidrátok. Táplálkozási szempontból két nagy csoportjukat különböztetjük meg. Ezek az emészthető és nem emészthető szénhidrátok. Előbbi csoportba tartoznak az egyszerű szénhidrátok (cukrok) és az összetett szénhidrátok, míg a nem emészthető csoportot a rostok képezik.
Az egyszerű szénhidrátok mindegyikéről elmondható, hogy édes ízű, gyors felszívódású vegyületek. Ide tartozik a szőlőcukor, gyümölcscukor, tejcukor, répacukor. A szervezet számára ezek a vegyületek azonnali energia szolgáltatók. Az összetett szénhidrátok lassabban felszívódó, nem édes vegyületek, amik több cukormolekula összekapcsolódásával keletkeztek. Nehezebben bomlanak le, így lassabban szolgáltatnak energiát szervezetünk számára. A keményítő, cellulóz és glikogén tartoznak ebben a vegyületcsoportba.

Az élelmi rostok: a táplálékban lévő nem emészthető komplex szénhidrátok, amelyek az emésztőenzimek hatásával szemben ellenállóak. A vastagbél baktériumai részlegesen bontják ugyan a rostokat, de ezek a poliszacharidok gyakorlatilag alig hasznosulnak.

Élettani hatásuk szerteágazó:

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás egészséges táplálkozás

süti beállítások módosítása