Hazánkban a paradicsom az egyik legkedveltebb, és legnagyobb mennyiségben fogyasztott zöldségféle. Kellemes, üdítő íze és sokszínű felhasználhatósága mellett még számos jótékony, egészségvédő tulajdonsággal is bír, melyekről részletesen itt olvashattok. Mamáéknál is érik már, Levi szedegeti is lelkesen, mert nagyon szereti, főleg a pici koktél paradicsomokat. Meg a paradicsomos ételeket - úgy általában. Hoztunk is haza egy nagy szatyorral, gondolkoztam mit is készítsek belőle - ennek örömére összegyűjtöttem egy csokorra a paradicsomos receptjeinket. Találtok közte nagyon és kicsit paradicsomosat, vegát, húsosat, halasat, salátát, szendvicskrémet, levest, fő ételt, vacsorára valót - válogassatok kedvetek szerint. Íme a lista:
- Mozzarellás paradicsomsaláta
- Padlizsánkrém
- Cukkinis lecsó töltött csirkecombbal
- Csírás tonhalsaláta
- Fokhagymás paradicsomos piritósra való
- Édes-savanyú csirke házilag készült szósszal
- Paradicsomos-gombás farfalle
- Zsuzsa mediterrán töltött gombája
- Rakott kel reform módra
- Vega házi burger
- Bográcsos vega lecsó (nemcsak vegáknak)
- Zöldségleves sajtos kölesgombóccal
- Sonkás-hagymás omlett
- Tengeri halfilé olívás mártással
- Cukkinipörkölt
- Zöldséges kölessaláta mentával
- Natúr paradicsompüré (cukor- és tartósítószermentesen)
- Újhagymás-kapros túrókrémmel töltött uborka
- Citrusos spenótsaláta
Mariann