Zöldell a spenót a kertben, Levivel szedtünk is egy szép csokorral.
Ezt készítettük belőle:
Hozzávalók:
- egy nagy csokor spenót levél (kb.25-30 dkg) csíkokra vágva
- 1 narancs cikkekre szedve, a cikkeket elharmadolva (vagy 2-3 kisebb mandarin cikkekre szedve)
- 6 szem koktél paradicsom elnegyedelve
- 1 marék dió apróra vágva
Az öntethez:
- 1 narancs leve
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só, bors
Elkészítése:
A spenót levél darabkákat egy nagy salátás tálba halmozzuk. Ehhez jönnek hozzá a paradicsom és a narancs darabkák. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a zöldségekre öntjük. Az egészet jól összekeverjük. A tetejét a dió darabkákkal megszórjuk.
Cukkini puffancs és köles mellé fogyasztottuk, de finom köret lehet húsok mellé is. A köles előre fűszerezett volt, a két betűs drogériában találtam egy nagyon finom keleties ízesítésű fajtát. A maradék sali a másnap reggeli rántotta mellé fogyott el, ahhoz is jól dukált.
Jó étvágyat!
Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.
Mariann