HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Kedvenc szendvicskrémeink egészségesen, kreatívan

2013.01.18. 09:00 KreDieSz

padlizsánkrém.jpgA mai bejegyzésünkben ismét eljött a receptötletek ideje. Abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy a szendvicsek mindenki életében nap, mint nap jelen vannak.

Egy idő után azonban (persze csak, ha nem rendelkezünk kellő kreativitással) igen egyhangúvá válhatnak és csábítóvá teszik a nem éppen egészséges péksüteményeket. Ez a bejegyzés tehát azért született, hogy egy kis ihletet adjunk Nektek ahhoz, hogy a napi szendvicsek finomak, ízletesek és változatosak lehessenek.

Mindegyik recept számos más variációban is létezik, tehát mindenki formálja saját ízlésére, kísérletezzetek és ha van kedvetek, osszátok meg velünk is! :) Lássuk hát, mi hogyan készítjük!

Lencsekrém

Hozzávalók:

1 bögre lencse, 1 szál sárgarépa, 1 szál zellerlevél, 3 db babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, 10dkg vaj,  mustár, só, bors

Elkészítése:

A lencsét kétszeres mennyiségű vízben, sóval, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és a répával puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a mustárt és botmixerrel pürésítjük. Szükség esetén utóízesítjük.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

1 közepes méretű padlizsán, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 kisebb paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, ízlés szerinti mennyiségben majonéz, mustár, só, bors.

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk és alufóliába tekerve sütjük 150 fokon kb. 40-45 percig. Hideg helyen hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd a szárát eltávolítva egy villával törjük össze. A héját is bátran fel lehet használni, egy kis természetes színanyag senkinek sem árt. :) Ezután adjuk hozzá a felkockázott hagymát (ha valaki kevésbé szereti az intenzív hagyma ízt, ajánlott a hagymát is a padlizsánnal együtt megsütni), fokhagymát és a többi hozzávalót. Botmixerrel keverjük össze az egészet, tegyük hűtőbe és másnap reggel már mehet is a szendvicsbe. Feltétként jól illik hozzá a tojás, Pannónia sajt vagy füstölt sajt, de a húsimádók nyugodtan tesztelhetik vékonyra szelt füstölt sonkával is. Ha van rá módod pirítóssal is feltétlenül kóstold meg!

Ezt a receptet készíthetjük még paradicsom nélkül, tejfölösen is és zabpehellyel is dúsítható. 

Petrezselymes-újhagymás túrókrém

Hozzávalók:

250 gramm túró, 1 kis pohár tejföl vagy kefír, 1-2 szál újhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a tejföllel/kefírrel. Ízesítjük sóval és borssal. Az újhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk és hozzákeverjük a túrókrémhez. Hűtőbe tesszük és fél óra múlva, már fogyasztható is.

 

További recept ötletek:

Répás-mogyorós szendvicskrém

Iregi tojáskrém

Céklás szendvicskence - a fokhagyma erejével

Szendvicskrém feketeretekkel

Szendvicskrém sütőtökből

Avokádókrém

Babóca kedvence

Végül pedig...Ha már kreatív és egészséges szendvics, akkor ne feledkezzünk meg a zöldségekről sem! Mindegyik krémhez jól illenek a különböző salátafélék (téli időszakban pl. rukkola), kaliforniai paprika és a hagymafélék. Ha pedig nyáron fogyasztod ezeket a finomságokat, akkor a veteményeskert minden egyes tagjával próbáld ki őket! Jó étvágyat! :-)

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk

Zsanett, Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás vega receptek egészséges táplálkozás szendvicskrém kisétkezésre

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr605024076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása