Íme egy vitamindús lencsesaláta receptje az egészséges és gazdag új év kezdetért.
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt lencse
- 2 főtt tojás - felkarikázva
- 1 répa - nyersen reszelve
- 1 fekete retek - nyersen reszelve
- 1 lila hagyma - felkarikázva
- 1 kis doboz 12%-os tejföl
- 1-2 evőkanál mustár
- só, bors, friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
A lencsét a készítés előtti este beáztatjuk. Másnap sóval, borssal ízesítve megfőzzük. A főtt lencsét egy nagy salátás tálba rétegezzük a többi zöldséggel és a tojással felváltva. A tejfölt a mustárral és a fűszerekkel összekeverjük. Fogyasztás előtt érdemes pár órát a hűtőben tárolni, hogy az ízek összeérjenek.
Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk.
Mariann