HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Tavaszi sóskasaláta

2015.03.30. 21:58 KreDieSz

A sóska legelterjedtebb elkészítési módja a mártás, de érdemes többféleképpen is kipróbálni, például salátának. A Húsvéti menübe is jól beilleszthető ez a recept:

tavaszisoskasalata-krediesz640.jpg

Tavaszi sóska saláta
Hozzávalók:

  • 1 kisebb csokor sóskalevél csíkokra vágva (kb. 10 dkg)
  • 4-5 db retek felkarikázva
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
  • 1 db sárgarépa vékonyra reszelve
  • 1 kisebb csomag zöld salátakeverék (kb.15 dkg) - bevállalósabbak, akik tuti szeretik a sóskát tehetnek bele ez helyett is méég sóskacsíkokat
  • 1 marék olajbogyó
  • 20 dkg fetasajt kockára vágva

Az öntethez:

  • 3 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj
  • fél citrom leve
  • 1 dl víz
  • só, bors

Elkészítése:
A megmosott, feldarabolt zöldségeket és a sajtot egy nagy salátástálba öntjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és nyakon öntjük vele. Fél órára hűtőbe tesszük és frissen tálaljuk.
Az elején a sóska mennyiségével óvatos voltam, mert nem voltam biztos a sikerben, ezért készítettem így, hogy a "zöld leveles rész" fele sóska-fele saláta volt. Mivel bevált, kipróbáltam utána úgy is, hogy saláta helyett is sóskát raktam bele, úgy is sikeres volt a történet :-) Ez már a csupa sóskás verzió:

tavaszisoskasalata2-krediesz640.jpg

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vega receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr197321774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása