HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

4 nem mindennapi, önbizalom növelő tipp

2014.09.18. 08:00 KreDieSz

A mai nap témájával kicsit a lélek vizeire evezünk. Bognár Judit, pszihológiai szakértő, a Boldogságkulcs bloggere ad 4 tippet ahhoz, hogy mit tehetsz, ha nem vagy elégedett magaddal, amikor úgy érzed, hogy kész kudarc az életed, a tükörbe nézve csak a hibáidat látod és nem vagy elégedett. Nézzük, mit tehetsz azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

 love_yourself_1.jpg

1.) Ne csinálj bolhából elefántot!
Ha valami nem úgy alakul, ahogy tervezted, akkor ne általánosíts! Ne hidd, hogy neked már soha semmi nem fog sikerülni!
Hibáztál? Az csak annyit jelent, hogy hibáztál, és semmi többet. Nem jelenti, hogy béna vagy ügyetlen lennél. Nem jelenti, hogy legközelebb is hibázni fogsz. És nem jelenti, hogy ki fognak rúgni vagy hogy elhagy a párod!
2.) Tanulj! Fejlődj! Lásd meg a lehetőséget!
Van, amit nem szeretsz magadban? Nézd meg, milyen fejlődési lehetőséget rejteget magában ez a helyzet! Mi az, amit tanultál magadról? Egy munkahelyi baki például megmutatja, hogy mely területeken lehetne még fejlődni. Egy veszekedés pedig rávilágít arra, hogy dolgozhatnál a kommunikációs készségeiden. Túlsúlyos vagy? Itt az alkalom, hogy egészségesebben táplálkozz és többet mozogj!
Ha olyan dologról van szó, amin nem tudsz változtatni, akkor is van lehetőség a fejlődésre: gyakorolhatod az önelfogadást! Miről is van szó? Hogy úgy fogadd el magad, ahogy vagy! Minden tulajdonságoddal, életkörülményeddel, emberi kapcsolatoddal és múltbéli hibáddal együtt! Csodálatos vagy, még akkor is, ha Te nem így érzed! Nem hiszel nekem? Kérd meg 3 jó barátodat, hogy írjanak le 10 dolgot, amit szeretnek benned! Tartsd a listát szem előtt, és olvasd át minden nap!
3.) Legyél kedves magadhoz!
Figyelted már, hogyan beszélsz magaddal? Mit mond az a kis hang a fejedben? Ha nem a legszebb dolgokat, akkor itt az idő, hogy változtass rajta! Először is próbáld mindig rajtakapni magad a kritizáláson! Utána vond vissza, amit magadnak mondtál, és mondj helyette valami szépet! A legjobb, ha felidézel egy olyan alkalmat, ami a jó tulajdonságaidat példázza. Ha azt mondod, hogy „de hülye vagyok”, akkor utána szólj így magadhoz. „Visszavonom. Értelmes ember vagyok. Elvégeztem az egyetemet, jó állásom van, és tájékozott vagyok a világ dolgaiban. Ebből következik, hogy nem lehetek hülye.”
4.) Ne legyél maximalista!
Igen, szeretünk jó munkát végezni, de a maximalizmus már áthajlik az egészségtelen tartományba. Ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben! Tanuld meg azt mondani, hogy a teljesítményed elég jó, és ne ostorozd magad azon, hogy még ennél is jobb lehetne. Elég jó a munkád. Elég szép vagy. És elég ügyes. Lehet, hogy kiskorodban úgy érezted, nem vagy elég jó, és mindent megtettél azért, hogy kivívd a szüleid szeretetét és elismerését. De ezt most már hagyd magad mögött! Te így is szerethető vagy!

További önbizalom növelő tippeket itt találsz!

Bognár Judit

pszichológiai szakértő, boldogság coach

www.boldogsagkulcs.hu

bjudit_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Mariann

 



1 komment

Címkék: lélek baba-mama anyának

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr476694917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2014.09.19. 08:44:55

Testi oldalról is lehet közelíteni az önbizalmat, a tudatos testbeszéd visszahat a gondolkodásra:

erdekessegek.info/ha-magabiztosnak-tetteted-magad-akkor-az-is-leszel-706.html
süti beállítások módosítása