HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

14 szempont, hogyan válasszunk íróasztalt gyermekünknek

2014.08.18. 08:00 KreDieSz

Szeptemberben ismét sok kisgyermek kezdi meg iskolai tanulmányait. Adva ezzel fejtörést a szülőknek, milyen íróasztalt és széket vegyen gyermekének? Kell e a 6 évesnek íróasztal? Néhány szemponttal szeretném segíteni a választást.iroasztal.jpg

Nekem ugyan még nincs iskoláskorú gyermekem, de a családban már van egy-kettő. Őket látva merem mondani, hogy az első 1-2 tanévben nem feltétlen szükséges saját íróasztalra beruházni. Leggyakrabban az étkezőasztalnál nézik át a feladataikat, illetve az egész napos iskolarendszernek köszönhetően, otthonunkban csak kevés feladattal kell megbirkózniuk. Leginkább a türelmes anyukára, nagymamára, apukára van szükségük.
Amit érdemes beszerezni (ha még nincs a szobájában), különböző méretű tárolók vagy fiókos szekrényke, amiben a könyveit, eszközeit tárolja.

Ha mégis úgy érezzük, hogy eljött az íróasztal és szék beszerzésének ideje ezekre a szempontokra figyeljünk:

1. Milyen a szoba adottsága (alapterület, ablak, radiátor elhelyezkedése)

2. Honnan érkezik a fény a szobába, az íróasztalra? Érdemes az asztalt úgy beállítani, hogy a gyermek írókeze ne takarja a fény útját, ha jobb kezes, ezért balról érkezzen a fény

3. A vásárlásra vigyük magunkkal a leendő tulajdonost. Nem csak az asztal színét kell kiválasztania, hanem a méreteihez megfelelőt így tudjuk a legjobban megtalálni. Ha nem tudjuk elvinni, mérjük le a magasságát és az ülőmagasságát, combjának hosszát. Ezek az adatok segítségére lesznek az üzletben dolgozóknak.

4. A szék kiválasztása: Ülő helyzetben a talpak a talajon legyenek, a lábszár függőleges, a combok vízszintesek, a háttámla megtámasztja a derekat. Jó, ha rendelkezik karfával

5. Célszerű, ha a szék és az asztal magassága is állítható

6. A gerinc megfelelő helyzetben tartásához használhatunk ékpárnát is.

7. Az ideális, ha az asztal lapja dönthető. Ha nem tudunk ilyen asztalt vásárolni, se essünk kétségbe. Egy megfelelő magasságú székkel kiküszöbölhető a helytelen tartás.

8. Az asztal lapja minimum 100cm hosszú és 60-70cm széles legyen

9. A helyes testtartás: széken ülve, egyenes gerinccel, alkarokat kényelmesen megtámasztva

10. Tartozzon az asztalhoz tároló rendszer, vagy készítsünk az asztal fölé polcokat, melyen tárolhatók a tanuláshoz szükséges eszközök

11. Ügyeljünk a biztonságra: lekerekített sarkak, a fiókok, ajtók csukódása

12. A jó megvilágítás elengedhetetlen: erős fényű, irányítható fejű lámpát válasszunk

13. Kipróbálhatjuk a fizioballt és a térdeplő széket is. Azonban ezek gyermekek számára nem a legideálisabbak az írástanulás során, mivel folyamatos egyensúlyozást igényel használatuk.

14. A fizioball azonban kiváló eszköz a tanulás utáni nyújtózásra, játékra. Használatával erősödnek a gerinc tartásában szerepet játszó izmok.

Eszter

Szólj hozzá!

Címkék: egészség kölyökvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr426604959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása