HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Isteni finom szilvakrémleves

2014.08.08. 08:00 KreDieSz

Beérett Mamáéknál a kertben az első szilva is. Isteni finom, nagyszemű, lédús. Hoztunk is haza belőle egy nagy adagot. Enni már nem győztük, így gondoltam készítek belőle valamit: egy könnyű krémleves született belőle, ami hidegen és melegen is igazán jóízű, nyári finomság. Íme a receptje:

Szilvakrémleves2.jpg

Szilvakrémleves

Hozzávalók:

  • 15+8 szem nagyobb szemű szilva
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál juharszirup (mézzel, vagy egyéb tetszés szerinti édesítővel helyettesíthető)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (én a Haas Natural-t szoktam használni, mert nincs benne tartósítószer, mesterséges színezék/aroma, csak természetes összetevők)
  • fahéj, szegfűszeg

Elkészítése:

A 15 szem szilvát kimagozva, héjastól feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi + még egy pohár (kb.2dl) vízzel nyakon öntve. Hozzáadjuk a fűszereket is. Nem kell sokáig főzni, elég kicsit összemelegíteni. Közben a joghurtot összekeverjük a vaníliás pudingporral, majd hozzáadjuk a szilvákhoz és kevergetve összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Ezután botmixerrel pürésítjük. Ha fűszerekből egész darabokat használtunk, pürésítés előtt kihalásszuk őket. Ha túl sűrű, higíthatjuk még egy kis vízzel. A maradék szilvákat félbe vagy négybe vágjuk és hozzákeverjük. Ha már nem túl forró, a szilva édességétől/ízléstől függően pár kanál juharsziruppal (vagy egyéb tetszőleges édesítővel) ízesítjük. Azért utólag adjuk hozzá, hogy a vitamintartalom ne károsodjon a túl magas hőmérséklet miatt. Hidegen és melegen egyaránt finom!

Jó étvágyat!

Mariann

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves ősz nyár receptek gyümölcsös alkalmak

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr16569039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.