HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Hogyan lettem anya?

2014.07.07. 08:00 KreDieSz

Néhány hete figyeltem fel egy pályázatra, melyet a Dúla blog hirdetett meg. A téma az anyává válás folyamata volt. Gondoltam egyet, és pár szóban, mondatban megírtam a saját történetemet. A pályázatom Fortunának hála megnyerte a fődíjat, egy ecoBaby hintát. Olvassátok szeretettel ezt a pár sort tőlem:

KBG.jpg

Anyává válok?

Elméletben anya lettem tizenévesen. Akkor gondoltam rá először, hogy, milyen jó is lesz majd egyszer anyukának lenni.

De mikor lett ez valóság? Sok-sok év múlva vált valóra tinédzser kori álmom, a nagycsalád. Hosszú volt az út, mire anyává értem és a folyamat még most is tart. Talán igazán az első baba elvesztésekor fordult komolyra a dolog. Több sikertelen próbálkozás után gondoltuk végig miért is szeretnénk gyereket. Kellett ezt tudni kimondani, hogy valósággá váljon. Legyen valaki, aki emlékezni fog ránk, akinek megmutathatunk mindent, amit ismerünk, és aki által mi is tanulunk.

Kislányunk egy csütörtöki hajnalon született, először pár percre kaptam a kezembe, majd másfél napig nem láthattuk. Valójában még nem volt a mi a kislányunk. Csak péntek délután lett a miénk örökre.
Kellett a 6 hét, hogy megszokjam, dolgozó nőből, otthon lévő anyuka lettem. Feladatnak éreztem az első hetekben az ellátását, gondozását, ismeretlen volt nekem a terep. Olyan sokáig vártam, hogy megtörténjen, hogy amikor itt volt, elsőre a nehézségek jöttek szembe. De belerázódtunk és pár hét után, teljes értékű anyukának éreztem magam. Olyan érzések szabadultak fel bennem, amiken magam is meglepődtem. Nem volt hormonális változás, mégis olyan elemi erővel szerettem, mint még addig senkit! A mai napig rácsodálkozok erre a gyönyörű kislányra, aki olyan sokat ad nekem!

Később, 3 év múlva ajándékként mégis megkaptam a szülés csodáját. Őket is ugyan úgy szeretem, mégis más, hiszen volt időm felkészülni rájuk. Mégis az az első pillanat, amikor a kislányunk igazán a részünk lett, jelenti számomra az anyaság igazi kezdetét.

Eszter
 

Szólj hozzá!

Címkék: lélek babavilág baba-mama anyának

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr976474605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.