HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Citromfűszörp

2014.06.17. 08:00 KreDieSz

A napokban elkészítettem életem első házi szörpjét. Elégedett vagyok a végeredménnyel és nem is volt túl nagy munka vele. Ha van kedved kipróbálni, íme a receptje:

citromfuszorp.jpg

Citromfűszörp

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék citromfű
  • fél kg méz
  • 2 bio citrom felkarikázva
  • 2 liter víz
  • 2 késhegynyi nátrium-benzoát (nem a szörpbe, csak a két celofán közé fogjuk tenni)

Elkészítése:

A citromfű leveleket és a felkarikázott citromot beáztatjuk a 2 liter vízbe 1 napra. A citromfűlevél tépkedésbe a gyerekeket is nyugodtan bevonhatjuk, totyogósoknak is jó szórakozás. :-) Másnap hozzáadjuk a mézet, felforraljuk és kb. 20 percig forraljuk együtt. Ezután leszűrjük és forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket előtte alaposan kimostam, majd mikroban sterilizáltam: 3 percre tettem be. Miután beletöltöttem a szörpöt, egy celofán darabnak ecsettel kicsit bevizeztem az egyik oldalát, majd vizes felével lefelé az üvegre tettem és szorosan rárögzítettem befőttes gumival. Erre tettem egy késhegynyi nátrium-benzoátot, majd arra jött még egy réteg kicsit bevizezett celofán darabka, vizes résszel lefelé, amit befőttes gumival szintén  szorosan rákötöztem. Fontos a szoros rögzítés, hogy biztos ne romoljon meg a tartalma. Ezt a módszert Kálmán Renáta: Tavaszi megújulás receptekkel című könyvében olvatam, meg azóta több személytől is hallottam, hogy évek óta sikeresen alkalmazza ezt a technikát, remélem nálam is beválik. :-) Ezután száraz dunsztba helyeztem az üvegeket, melynek technikáját és lényegét részletesen megismerhetitek a Tartósítás természetesen! írásunkból.

A recept alap ötletét a bionom fórumon találtam, azt írják ugyanezzel a technikával mentából és zsályából is készíthetünk házi szörpöt.

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: ital receptek befőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr976304658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása