HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Spárgakrémleves

2014.06.03. 08:00 KreDieSz

A nyár eleji idény egyik mostanság igen divatos zöldsége a spárga. Bár a férjem még nem hajlandó elismerni a létezését és erősen tiltakozik ellene, én azért szeretem és szívesen készítek belőle ezt-azt - főleg a hétköznapi ebédekhez, hogy ne is találkozzanak :-) Most épp egy finom krémleves született belőle. Íme a recept:

Sparga2.jpg

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor spárga (én most fehéret használtam)
  • 2 közepes szem burgonya
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
  • só, fehér bors, szerecsendió, kurkuma
  • feltétnek pirított kenyér kockákat tálaltam teljes kiőrlésű magos kenyérből

Elkészítése:

A spárgák szárából kb. 1 cm-t levágunk, vékonyan meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A kókuszzsíron megpirítjuk a felszeletelt spárgát és a felkarikázott újhagymát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a fűszereket, és puhulásig főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és még összeforraljuk. Ha szükséges, higítjuk még vízzel, illetve utófűszerezzük.

Az elkészítésben lelkes segédem is volt, Levi Úr is nagy igyekezettel szeletelte a spárgát a kis műanyag késével - majd a szeletelést megunva később ügyesen tördelte, szerencsére a krémlevesbe tökéletesen megfelelt ebben a formában is. :-)

Levissz.jpg

Jó étvágyat!

Mariann

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr816259944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.