HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

3 tepsis recept

2013.02.22. 09:00 KreDieSz

tepsis.jpeg Mintegy a tegnapi cikk folytatásaként 3 gyorsan előkészíthető tepsis étel receptjét hoztuk ma el Nektek. Ha nincsenek előre feldarabolt zöldségek a fagyasztódban, akkor is maximum fél óra alatt összedobható mindegyik és már csak be kell tenni a sütőbe és beszélgetni a családdal, amíg elkészül. Ha pedig vannak előre elkészített zöldség tartalékaid, még ennél is rövidebb idő alatt előkészítheted őket.

Cukkinis-krumplis tepsis csirke

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemellfilé nagyobb csíkokra vágva
  • fél kg krumpli vékonyra karikázva
  • 2 közepes cukkini vékonyra karikázva
  • 1 fej vöröshagyma felkarikázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, mustár, szercsendió

Elkészítése:

A csirkemell csíkokat sózzuk, borsozzuk és mustárral bekenjük. A krumplit szeletelővel érdemes szelni, hogy szép vékony és egyforma legyen. Egy tűzálló tálba beletesszük a krumpli karikákat, sózzuk, megszórjuk a szerecsendióval és elkeverjük az olívaolajjal, majd keverjük hozzá a cukkini és a hagyma karikákat és a tetejére tesszük a csirkét. Az egészet alufóliával lefedjük, és 220 fokos sütőben kb. 45 percet sütjük, majd a fólia nélkül még 10 percig.

Vöröskáposztás-árpás-pulykás rakottas

Hozzávalók:

  • 25 dkg árpapehely
  • 1 nagy fej vöröshagyma felkarikázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1 kisebb vöröskáposzta vékonyra szelve
  • 1 nagy pohár (zsírszegény) tejföl
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • tetszés zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény

Elkészítése:

Az árpapelyhet kétszeres mennyiségű sós vízben kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Egy teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk és gyakran kevergetve megpároljuk. Borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. A rakottast készíthetjük magasabb falú tepsibe vagy római tálban (cserépedényben) is - az utóbbi verziót én nagyon szeretem, mert teljesen zsiradékmentesen nagyon finom ételek készíthetőek benne. Ha a tepsi mellett döntünk, akkor azt kikenjük némi zsiradékkal. Alsó rétegnek elsimítjuk benne az árpapelyhet, erre kerül a hús, arra a hagymakarikák. A káposztát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és ez megy a tetejére. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Az áttört fokhagymát a tejföllel elkeverjük és ezzel meglocsolva tálaljuk.

Zöldséges rakott puliszka

Hozzávalók:

  • 40 dkg kukoricadara
  • 1 nagy csomag mirelit zöldségkeverék
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy doboz kefir
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors, petrezselyemzöld, szárított zöldségkeverék (pl. Vegamix, Reform)

Elkészítése:

A darát 1,5 liter sós vízben megfőzzük a szárított zöldségkeverékkel, kevés borssal, majd a tűzről levéve 5 dkg vajat elkeverünk benne. A vaj másik felén előpároljuk a zöldségeket. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a puliszka egyharmadát, megszórjuk a zöldségek harmadával, reszelt sajttal, majd megint puliszka, zöldség, sajt, puliszka, zöldség, sajt. A tetejét megkenjük a kefirrel. 180 fokos sütőben összesütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk,

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: vega receptek húsos gabonakonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr695095149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.