HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Belevaló levesbevalók

2013.01.25. 09:13 KreDieSz

sargarepakremleves_.jpgA leves értékes szervezetünk számára, főleg, ha minél több zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz, így magasabb lesz a rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma. Fedezi a napi folyadékszükséglet egy részét. A nyersanyagokból kioldódott tápanyagok könnyen felszívódnak. A levesek nemcsak egy többfogásos ebéd részeként ajánlhatóak, tartalmas betétekkel dúsítva akár főételként vagy vacsorára is kitűnő választás. A magas rosttartalmú nyersanyagoknak hála jól telítenek és hosszú ideig jóllakottság érzést biztosítanak. A mai nap 4 reform levesbetéttel ismerkedhetsz meg.

Tönköly csipetke

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 5-6 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 kávés kanál tengeri só, valamint ízlés szerint variálhatjuk petrezselyemzölddel vagy egyéb zöldfűszerrel

Elkészítése:

Az elkészítése lényegében ugyanaz, mint a hagyományos csipetkének, csak fehér liszt helyett teljes kiőrlésű  búzalisztet használunk. A tojást megsózzuk, fűszerezzük és elkeverjük annyi liszttel, hogy jól formálható masszát kapjunk. Kis rudat formálunk belőle és belecsipkedjük a levesbe. Kb még 10 perc, amíg megfő.

Rozsos csipetke

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál rozsliszt
  • 3 evőkanál rozspehely
  • 1 kávéskanál (tengeri) só

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk és kis rudat formálunk belőlük. Belecsipkedjük a levesbe. Kb még 10 perc, amíg megfő.

Sajtos gombócok

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 kiskanál só; variálhatjuk petrezselyemzölddel vagy egyéb zöldfűszerrel
  • Hempergetéshez szükséges lehet még zabkorpa

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Kis gombócokat formálunk belőlük – ha túl hígnak-szétesősnek találjuk, hempergessük meg még zabkorpában. Főzés során kb. 2-3szorosára nő, ezzel számoljunk a formázásnál. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére még 5 percig főzzük. Egyet kettévágva tesztelhetjük, hogy megfőtt-e. Izgalmas levesbetét paradicsomlevesbe, de zöldséglevesekhez is kitűnő.

Sajtos köles gombóc

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • tengeri só, fehér bors, szerecsendió

Elkészítése:

A kölest átmossuk és 1 kiskanál sóval, háromszoros mennyiségű vízbe, lefedve, alacsony lángon megfőzzük. A sajtot összekeverjük a vajjal, fokhagymával, szerecsendióval. Amikor a köles megfőtt, burgonyatörővel vagy botmixerrel pépesítjük, majd a tojással és liszttel összedolgozzuk. A masszát 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik közepébe teszünk egy kis kupacot a sajtos-vajas töltelékből, majd gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük őket. Jó választás zöldséglevesekhez vagy zöldségkrémlevesekhez.

Ha szereted a tartalmas, finom leveseket próbáld ki ezeket is:

Netti csicseriborsó levese

Zöldbabos pulykaraguleves

Köleses zöldségleves

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk.

 Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: leves vega receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr165042597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.