HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Süssünk-főzzünk szívvel-lélekkel!

2013.01.17. 09:00 KreDieSz

cookinglove2.jpgA mai témánkkal megint elkalandozunk kicsit a lélek dimenziói felé. Remélem érdekesnek találjátok majd a táplálkozás ez irányú megközelítését is.

Induljunk ki abból, hogy érzéseink, gondolataink hatással vannak mindarra, amit teszünk. Pár éve jelent meg a köztudatban is az a tézis, hogy a gondolataink, a mögöttük található megfelelő érzelmi erővel feltöltve mekkora hatással vannak az életünkre és ezáltal a világunk alakítása, teremtése belőlünk indul ki. Nincs ez másként a főzéssel sem. Ha közben örömteli dolgokra gondolunk,  jól érezzük magunkat és szeretettel készítjük az ételt, ezt úgymond belefőzzük és ezekkel tápláljuk mindazt, aki fogyaszt belőle. Míg ha valaki szorong, vagy idegesen, haraggal, morgolódva, félelemmel telt szívvel süt-főz, az ételek ezeket az információkat fogják hordozni. Ezekből következik, hogy főzni szívvel-lélekkel, jó gondolatokkal és érzésekkel érdemes. Ahogyan kiválogatjuk az ételhez szükséges, testünk számára egészséges hozzávalókat, ugyanígy fordítsunk figyelmet arra hogy milyen érzésekkel, gondolatokkal fűszerezzük ételeinket.

Ha mindez furcsának, idegennek tűnik, végezz el egy kis kísérletet: ugyanazt az ételt, ugyanazzal a recepttel, hozzávalókkal, arányokkal készítse el 2 különböző ember. Lehet meglepő, de nem fogjuk ugyanazt az ízű ételt kapni. Ezért van az is, hogy hiába mondja el a nagymama az isteni finom zöldborsó levesének a receptjét, hiába csinálsz mindent ugyanúgy, pont azt az ízt nem fogod visszakapni, mert Ő hiányzik belőle.

Természetesen mindenkivel előfordul, hogy nincs éppen úri jókedve, de a családnak mégis kell valamit az asztalra tenni.  Ha egy mód van rá, főzés előtt próbálj megnyugodni és helyes irányba terelni az érzéseidet.

Nem is olyan rég, pár generációval ezelőtt a magyar házakban elmaradhatatlan volt az asztali áldás. Az áldás, mint egy erőteljes szeretetenergia- bomba átjárta az ételt, ezáltal megtisztította és feltöltötte a test és lélek számára is tápláló energiákkal.

Zárógondolatként álljon itt egy Müller Péter idézet:

“Az imádságnak nincs ” tudományos” értelme. De ez a tudomány szegénysége, nem az imáé. Az igazán nagy tudósok jól ismerik az ima jelentőségét.”

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk.

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás lélek egészséges táplálkozás baba-mama anyának

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr505021612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.