HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Alig eszem, mégis hízom...

2013.01.15. 17:35 KreDieSz

alig eszem.jpgA címet olvasva két, ellentétes véleménnyel rendelkező csoport valamelyikébe tartozik mindenki. Az egyik csoport, akik kétkedve legyintenek erre és azt mondják, ilyen nincs. A másik csoport viszont magába néz és tudja, ez az írás róla szól.

Bizony sokan vannak olyanok (sajnos az estek nagy részében nők), akik egész eddigi életüket arra áldozták, hogy fogyjanak. Fiatal felnőtt koruk óta harcoltak a kilók ellen, kipróbáltak minden diétát, ami csak szóba jöhetett és jobb híján eljutottak abba a fázisba, hogy gyakorlatilag alig esznek valamit. Mindezek ellenére azonban a kilók elleni harc kudarcot vall, hiszen a kezdeti 1-2 kg-os (esetleg nagyobb) sikerek az évek folyamán alább hagytak és stagnál a testtömegük.

Ők azok, akik soha nem esznek meg egyetlen sütit sem lelkiismeret furdalás nélkül, kalóriákkal álmodnak és irigykedve nézik „szerencsés”, vékony társaikat, ahogy büntetlenül vethetik bele magukat az evés örömeibe. Ezek az örömök, azonban nemcsak a kiváltságosaké! Ahogyan a gyermekeknél sem javasolt az evést jutalmazásként vagy büntetésként használni, úgy érvényes ez a felnőttek világában is. Az éltető falatokat megvonni a szervezettől nem lehet, pláne nem egy életen át!

A legtöbb fogyókúrázó valamilyen csodamódszerrel kezdi, aminek megvan a sajátos tematikája (mikor, mit, mivel, hogyan érdemes enni). A módszer pedig hatásosnak bizonyul, a kilók, melyektől meg akart szabadulni, eltűnnek. Ezt követően azonban a megszokott kerékvágás szerint kezdenek étkezni, aminek eredményeképpen a kilók lassacskán újra felkúsznak. Hol a hiba???

A hiba ott van, hogy ez egy alapvetően hibás tézis. Az alapvető tápanyagokat megvonni a szervezettől nem lehet! A szervezet ugyanis nem napi egy, maximum két kis mennyiségű étkezés mellett működik hatékonyan. Nem véletlen, hogy az ajánlásokban is 4-5 étkezést javasolunk! Ha naponta csak egyszer-kétszer étkezünk és akkor is kis mennyiségeket, akkor a szervezetünket raktározásra késztetjük.

Ezt a raktározást pedig, ezzel az életmóddal nem lehet megakadályozni. A zsírraktárak ugyanis elengedhetetlenek az immunrendszer megfelelő működéséhez, a mechanikus védelemhez, a zsírban oldódó vitaminok hasznosulásához, hormonok képződéséhez stb. Látható tehát, hogy ez ellen nem tud senki semmit tenni és nem is érdemes! Ezek a folyamatok mindenkinek létfontosságúak.

Ha Neked is ismerős ez a helyzet és szeretnél végre véget vetni az ördögi köröknek, vagy csak érdekel ez a téma, kövess minket rendszeresen, mert ezzel még nincs vége. :-)

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk

Zsanett

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás fogyás diéták étrend alakformálás baba-mama anyának

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr515020078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása