HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Köleses zöldségleves és édes-savanyú csirke házi szósszal

2013.01.11. 09:00 KreDieSz

Íme egy menüsor, melyet érdemes kipróbálni. Tápláló és kiadós ebéd a hideg téli napokra.

Köleses zöldségleveskoleseszoldsegleves.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 szál répa felkarikázva
  • 1 szál petrezselyemgyökér felkarikázva
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 karalábé felkockázva
  • fél zellergumó felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál köles
  • 1-2 evőkanál vaj vagy olaj
  • Só, bors, majoranna, ételízesítő (lehetőleg ízfokozó és tartósítószermentes), piros paprika, friss petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zöldségeket - kivéve a fokhagymát- a vajon (vagy olajon) lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk egy kiskanál csemege fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fokhagymát, az átmosott kölest és a fűszereket. Puhára főzünk benne mindent, ha szükséges utóízesítjük. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

A zöldségfélék tetszőlegesen variálhatóak attól függően mit szeretnünk/mi van épp otthon.

 Édes-savanyú csirke házilag készült szósszal

Hozzávalók:

  • Fél kg csirkemell felkockázva
  • 1,5 dl natúr ananászlé
  • 2-3 evőkanál friss citromlé
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kechup
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • Kb 1 dl víz
  • 1 vöröshagyma kis kockákra vágva
  • 1 paradicsom kis darabokra vágva
  • 1 paprika kis darabokra vágva
  • 1 kisebb répa kis darabokra vágva
  • 2-3 karika ananász kis darabokra vágva
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A hagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a csirkét és fehérre pirítjuk. A feldarabolt zöldségeket és az ananászt hozzáöntjük a csirkéhez. Közben minden maradék összetevőt összekeverünk egy tálban és a kapott szószt ráöntjük a csirkére és lefedve főzzük, időnkén megkevergetve. Ha túl sűrű, felönthetjük még egy kis vízzel. Szükség esetén utóízesítjük.

Jó étvágyat! :-)

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk

 Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek húsos gabonakonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr885010941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.