Egyik kedvenc húsos ételem az édes-savanyú csirke, de a bolti szószokért nem rajongok. Az évek alatt sikerült egy házi receptet kifinomítani. Ez volna az:
Hozzávalók:
- Fél kg csirkemell felkockázva
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma kis kockákra vágva
- 1 paradicsom kis darabokra vágva
- 1 paprika kis darabokra vágva
- 1 kisebb répa kis darabokra vágva
- 2-3 karika ananász kis darabokra vágva
- 1,5 dl natúr ananászlé
- 2-3 evőkanál friss citromlé
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál kechup
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- Kb 1 dl víz
Elkészítése:
A hagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a csirkét és fehérre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, majd ha az amikor az már kb. félig puha, akkor a többi feldarabolt zöldséget és az ananászt. Közben minden maradék összetevőt összekeverünk egy tálban és a kapott szószt ráöntjük a csirkére és lefedve főzzük, időnkén megkevergetve. Ha túl sűrű, felönthetjük még egy kis vízzel. Szükség esetén utóízesítjük.
Jó étvágyat! :-)
Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.
Eszter
Mariann, fotó Netti