HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Édes-savanyú csirke

2015.01.28. 20:52 KreDieSz

Egyik kedvenc húsos ételem az édes-savanyú csirke, de a bolti szószokért nem rajongok. Az évek alatt sikerült egy házi receptet kifinomítani. Ez volna az:edessavanyu.jpg

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

- Fél kg csirkemell felkockázva

- 1-2 evőkanál olaj

- 1 vöröshagyma kis kockákra vágva

- 1 paradicsom kis darabokra vágva

- 1 paprika kis darabokra vágva

- 1 kisebb répa kis darabokra vágva

- 2-3 karika ananász kis darabokra vágva

-  1,5 dl natúr ananászlé

-  2-3 evőkanál friss citromlé

- 2-3 evőkanál szójaszósz

- 1 evőkanál méz

- 2 evőkanál kechup

- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

- 1 kiskanál őrölt gyömbér

- Kb 1 dl víz

Elkészítése:

A hagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a csirkét és fehérre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, majd ha az amikor az már kb. félig puha, akkor a többi feldarabolt zöldséget és az ananászt. Közben minden maradék összetevőt összekeverünk egy tálban és a kapott szószt ráöntjük a csirkére és lefedve főzzük, időnkén megkevergetve. Ha túl sűrű, felönthetjük még egy kis vízzel. Szükség esetén utóízesítjük.

Jó étvágyat! :-)

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Eszter

 Mariann, fotó Netti

Szólj hozzá!

Címkék: receptek húsos

A bejegyzés trackback címe:

http://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr477118807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.