HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

A hasmenés kezelése csecsemőknél és kisgyerekeknél

2014.07.24. 08:00 KreDieSz

Múlt héten már volt szó a hányás kezeléséről csecsemőknél és kisgyerekeknél. A mai nap pedig a hasmenés kezelése lesz a téma. E betegséggel előbb-utóbb mindenki találkozik. A gyomor, -bélrendszer fertőzései elég gyakoriak és nem egyszer járványos formában jelennek meg. Tavasszal és ősszel gyakrabban fordulnak elő. Leggyakoribb szövődmény ebben az esetben is a kiszáradás (ahogy hányás esetében). A kezelés alapja pedig, a folyadékpótlás. Ha a hasmenés elhúzódó részletes kivizsgálásra van szükség.

toddler-diarrhea.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egészség totyogók babavilág baba-mama kölyökvilág

Nyári játékok szabadban és a szobában

2014.07.23. 08:00 KreDieSz

A nyári szünetben sokszor nehéz lekötni a gyerekeket. Inkább televíziót néznek, számítógépet egyéb elektronikus eszközöket bújnak. Persze van kivétel. :-) Ha van hobbija gyermekünknek könnyű lefoglalni.
Előfordulhat, hogy házi feladatot kaptak az iskolától, ami szintén időtöltés a mindennapokban.
De, amikor már kész a házi feladat, nincs kötelező olvasmány, nagy a meleg és csak benn ücsörögnek a szobában, ideje feldobni a napjukat. Pár játékötletet adok, ami meg is mozgatja gyermekeinket. A játékok többsége kis beruházással megvalósítható.

jatek.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék nyár totyogók alkalmak baba-mama kölyökvilág

Barackos nyári hűsítő

2014.07.15. 09:28 KreDieSz

Ilyenkor, a nyári kánikulában nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékbevitel fontosságát! Ne várd meg, amíg szomjas leszel: az már a szervezet részéről egy figyelmeztető jelzés. Az elsődleges folyadék forrásnak a legjobb természetesen a tiszta víz, de ha szeretnénk ezt variálni, változatosabbá tenni, jó kiegészítés lehet a házilag készült zöldséges, gyümölcsös italok. Ehhez olvashattatok már több javaslatot is itt a blogon, például a 4+1 nyári frissítő ital írásunkban is. A mai nap is egy újabb receptet hoztunk, egy finom barackos hűsítőét. Íme:barackital.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ital nyár receptek gyümölcsös alkalmak

Szülinapi buli Bogyóval és Babócával

2014.07.09. 08:00 KreDieSz

A Bogyó és Babócás szülinapi partis beszámoló záró cikkeként készítettem egy összesítést: összeírtam a dekorációt és az étellistát, valamint itt egy helyen megtaláljátok az összes kapcsolódó cikkünket is.

DSCN1952.JPG

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív egyéb totyogók baba-mama manókonyha kölyökvilág

8 vizes nyári játék ötlet

2014.07.08. 08:00 KreDieSz

Újból itt a nyári forróság, amikor nincs is jobb a gyerkőcöknek, mint a különböző pancsolós, vizezős játékokkal felfrissülni. A mai napra 8 ötletet gyűjtöttünk össze ehhez. Íme:nyari_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív játék egyéb nyár természetesen totyogók alkalmak DIY baba-mama kölyökvilág

Hogyan lettem anya?

2014.07.07. 08:00 KreDieSz

Néhány hete figyeltem fel egy pályázatra, melyet a Dúla blog hirdetett meg. A téma az anyává válás folyamata volt. Gondoltam egyet, és pár szóban, mondatban megírtam a saját történetemet. A pályázatom Fortunának hála megnyerte a fődíjat, egy ecoBaby hintát. Olvassátok szeretettel ezt a pár sort tőlem:

KBG.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: lélek babavilág baba-mama anyának

Ti küldtétek - Joel Bogyó és Babócás szülinapi zsúrja

2014.07.05. 05:51 KreDieSz

Mindig nagy öröm pozitív visszajelzést kapni az írásainkkal, ötleteinkkel kapcsolatban. Így nagyon jó volt látni ezeket a képeket is, melyeket egy két éves nagyfiú, Joel szülinapjáról kaptunk az édesanyjától, aki egy Bogyó és Babócás bulival lepte meg őt, melyhez a mi ingyen letölthető kis kártyáinkat is felhasználta. Remek buli lehetett, melybe mi is nyerhettünk egy kis bepillantást:

bbpartyjoel4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap totyogók alkalmak baba-mama manókonyha kölyökvilág

30+1 ajándék ötletek a 2. szülinapra

2014.07.04. 08:00 KreDieSz

A hetekben sokszor előkerült a totyogók, kisgyerekek szülinapja téma itt a blogon. Ennek fő oka, hogy mindkettőnk gyermekei most töltötték a bűvös "kettőt", így eléggé aktuális volt erről írnunk. A mai napra még egy cikk született közös erővel, összeszedtünk néhány ötletet, hogy milyen ajándékokkal kedveskedhetünk ennek a korosztálynak. Amit mindenképp érdemes végiggondolni, hogy milyen a gyermekünk, mikkel játszik szívesen, milyen típusú játékoknak örül a legjobban, mik a kedvencei és ezt figyelembe véve választani. Íme a mi listánk. Nyugodtan bővítsétek további ötletekkel kommentben!

bsz.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap totyogók alkalmak baba-mama

Egy könnyű tészta vacsorát?

2014.07.03. 08:00 KreDieSz

A mai napra egy gyors és könnyű tészta étel receptjét hoztam el. Maga a recept így olvasva nem hangzik "nagy durranásnak", de egy próbát megér, meglepően finom ízkombináció.

Íme a receptje:

Popey.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: vega receptek

Letölthető anyagok Bogyó és Babócás szülinapi partihoz

2014.07.01. 08:00 KreDieSz

Múlt héten ünnepeltük Levi Úr 2. szülinapját, amikor is Bogyó és Babócás bulival leptük meg az ünnepeltet. A receptek közül Pihe áfonyás sütijét és Babóca-Dorottya-és Ugri szendvicseit már múlt héten megismerhettétek. A mai napra a bulihoz tartozó, nyomtatható anyagokat gyűjtöttem ide egy csokorba.

Levimeghivo.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív játék egyéb totyogók baba-mama kölyökvilág

süti beállítások módosítása