HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

10+1 karácsonyi ajándék ötlet

2014.12.14. 00:45 KreDieSz

Ha még nem szerezted be a karácsonyi ajándékokat, a mai napra segítségként összegyűjtöttünk jópár ötletet. Találtok sokfélét az összeállításunkban, reméljük sikerül vele adnunk néhány jó tippet. Nagyrészt olyan megoldásokat írtam össze, amelyek online beszerezhetőek vagy otthon megvalósíthatóak - gondolván nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen elkerüli a Karácsony előtti utolsó pár hetekben/napokban a nagyobb bevásárló helyeket. :-)

karacsonyiajandek4.jpg

Pár gondolat az ajándékozásról

Mielőtt rátérnénk a listára, kezdő gondolatként még annyit - ha nem érdekel a "lelkis rizsa" rész, nyugodtan ugorj a következő pontra - hogy mielőtt ajándékot választasz, érdemes azt végiggondolni, hogy milyen stílusú/minek örülne a célszemély. Hallottatok már az 5 szeretetnyelvről? Ez egy nagyon hasznos elmélet ahhoz, hogy jobban megértsük a másik viselkedését! Gary Chapman amerikai keresztény író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó nevéhez fűződik. Chapman a személyes szeretetnyelvünket az idegen nyelvhez hasonlítja, mi szerint ha két eltérő anyanyelvű ember találkozik, csak nehezen értik meg egymást. Azonban ha egyikük megtanulja a másik nyelvét, akkor lehetővé válik a megfelelő kommunikáció, bár nehéz helyzetekben az idegen nyelv nem pótolhatja az anyanyelvet. Így van ez a szeretet nyelvén is.

5  szeretetnyelvet különböztet meg, melyek a következőek:

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

Természetesen ritka az egyetlen tiszta típus, de mindenkinek van egy elsődleges szeretetnyelve, amelyen a legjobban lehet rá hatni. A félreértések, csalódások és párkapcsolati/házassági problémák hátterében gyakran az áll, hogy szeretetünket nem partnerünk szeretetnyelvén fejezzük ki.
Tehát amit érdemes végiggondolnunk (ha eddig nem gondoltuk még erre ilyen szemszögből), hogy a megajándékozottnak melyik az elsődleges szeretetnyelv, és vajon hogyan szerezhetünk neki a legtöbb örömet, valamint hogy mi az amit szeret.

És akkor lássuk a listánkat:

  1. Gasztroajándékok: A receptjeink közül jó ötlet lehet ehhez például a csokis meggy, vagy a házi szaloncukor. Nem feltétlenül szükséges gyakorlott konyhatündérnek lenned, találni nagyon egyszerű, komolyabb főzőtudomány nélkül is megvalósítható ötleteket is. Ilyen például az Urban:Eve blogon található házi müzlikeverék, ami nekem nagyon tetszett. Ötletesnek találtam az Ági főz blogon található üvegbe csomagolt süteményport is. Ha cukorbetegnek szánod az ajándékot, nézz körül Diétákésálmok Nóri blogján, ahol sok recept közül válogathatsz, mindegyik mellett feltüntetve a szénhidrát tartalmat is. Az én kedvencem a Mandulás-meggyes cukormentes szaloncukor. csokismeggy-krediesz.jpg
  2. Ha olyan személynek választasz ajándékot, aki tudod, hogy szeret a konyhában tevékenykedni és fontos számára az egészsége, választhatsz valami különleges, jó minőségű élelmiszert is. Gondolok itt például egy üveg hidegen sajtolt olajra, vagy egy finom mézkülönlegességre. Bio kedvelő barát/családtag biztos értékelne egy csíráztató tálat is. kostolopng-300x300.png
  3. A természetes gyógymódok híveinek egy gyógytea szinte biztos siker. Az egyik legnépszerűbb fitoterapeuta, Gyuri bácsi webshopjában találni például több karácsonyi csomagot is. Természetes dolgokat kedvelő hölgyeknél a natúr kozmetikumok is biztos nyerő megoldás.
  4. Gondoltál már arra, hogy az ajándék nemcsak tárgy lehet?  Jó ötlet lehet befizetni szerettünket egy szolgáltatásra, vagy egy neki tetsző programra: egy masszázsnak például szinte mindenki örül, de választhatunk mást is a megajándékozott személyiségét figyelembe véve: színház bérlet, kozmetikai kezelés, talpmasszázs, kondi bérlet ... stb. Kisgyerekeknél is, ha nagy a család és az ezredik játék helyett inkább valami mást választanánk, jó ötlet lehet például egy bérlet a kedvenc babás-mamás foglalkozásra, kölyöktornára, babamasszázs tanfolyamra, gyerekszínházba...stb.
  5. Szintén nem tárgyi ajándék, de remek ötlet: egy tanfolyam vagy egy előadás, például egy főzőtanfolyam, vagy bármi, ami a megajándékozott érdeklődési körébe beleillilk. Ha a környékeden nincs semmi szimpatikusra lehetőség, sok minden elérhető már neten keresztül is, online tanfolyam formájában. Én általában ilyesmit szoktam kérni a szeretteimtől, íme néhány, amin már én is részt vettem, illetve szemezgetek velük: online angol, selyemfestés tanfolyam, anyukáknak Vida Ági baba-mama pszihológus sok hasznos oktató anyagot készített már. Az idén Sárhidai Zsófi egy kreativítás tréningjét kapom, már izgatottan várom a kezdést! :-)
  6. Ha gyerekekkel szeretnénk készíteni valamit saját kezűleg családtagoknak, kis barátoknak, jó ötlet lehet például egy s.k. képeslap vagy egy karácsonyfadísz. cinnamon-stick-tree-ornaments-crafts-unleashed-2.jpg
  7. A tavalyi FB-os Ajándékozz időt! kezdeményezést még mindig nagyon szimpatikusnak találom.  Ezt írják: "A karácsonyi ajándékot nem boltban vesszük és nem a boltból kérjük. Mert tudjuk, hogy a jó karácsonyi ajándék nem feltétlenül tárgy, rólunk és a másikról szól. Megnézzük, mit tudunk adni magunkból, boldogságot okozva ezzel annak, akit szeretünk, úgy, hogy közben mi is jól érezzük magunkat. Időt szánunk azokra, akik fontosak nekünk. Odafigyelünk a másikra. Örülünk egymásnak." ajandekozz-idot.jpg
  8. Nagypapáknak, nagymamáknak fényképes ajándékok az unokákról általában megunhatatlanok. Lehet ez például egy jól összeválogatott album, vagy fotókönyv - ügyes kezűek próbálkozhatnak az igazán egyedi scrapbook album készítésével is. Kisgyerekes családokban a kölykök aranyköpései albumba foglalva kiváló téma alap akár online fotokönyvben, akár scrapbook albumban gondolkozunk. A kispárnától elkezdve a hógömbön át a bögréig már rengeteg rendelhető ajándéktárgy közül lehet válogatni. Otthon elkészíthető ötletek közül az én kedvenceim a képes könyvjelző (képek forrása és leírás a képekre kattintva):kepes-konyvjelzo.jpgés a képes karácsonyfadísz:angel_making_1000.jpg
  9. Ha már a könyveknél tartunk, akkor olvasni szerető családtagoknak/barátoknak a könyv egy igazi jolly joker. Ehhez persze jó ha ismerjük a célszemély olvasó stílusát. Mostanába sok izgalmas könyv került a kezeim közé, ezeket szívesen ajánlom tovább: ha a megajándékozandó célszemély szívesen kalandozik mindenféle különleges világokba, akkor jó választás lehet a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Magyarországon eddig az első 2 rész kapható), vagy Deborah Harkness sorozata: A boszorkányok elveszett könyve és a 2. rész az Éjszaka árnyai. Kisgyerekeknek itt olvashatjátok Levi kedvenceit, valamint ami még nagyon bevált nálunk az Bogyó és Babóca foglalkoztató könyv Bartos Erikától. Levi ezt még a 2. szülinapjára kapta nyáron, de azóta is rendszeresen forgatjuk. A mesék mellett található benne sok játékos feladat és kézműves ötletek is a kicsiknek. Az óvódás korosztálynak ajánlják, de vannak olyan feladatok, amit már a kisebbek is ügyesen meg tudnak oldani. Levi egyik nagy kedvencei azok, ahol ki kell találni melyik bogárka melyik házba lakik, melyik a fogmosó pohara, melyik az ágya. Azóta az ismerősi körben több kisgyerek is megkapta és eddig mindenhol nagy sikert aratott. További ajándék ötleteket totyogós, 2-3 éves körüli gyerekeknek itt találtok.
  10. Gyors, kevés hozzávalós s.k. ajándéknak ebben az írásunkban találhattok leírást mécsestartó/kis tárolóhoz. Hasonló elgondolás és nagyon szép megoldás ez a havas hatású mécsestartó is.havas-hatasu-mecsestarto.jpg

+1: sok nő szeret mindenfélét tervezgetni/irogatni. Barátnőknek kedves ajándék lehet például ez az Urban:Eve blogról  letölthető 2015-ös inspirációs napló, ami nyomtatva, lefűzve mutatós és nagyon hasznos is.

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Örömteli készülődést kívánok Mindenkinek!

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: alkalmak Karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr246972297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása