A mai nap egy különleges, finom nyalánkság recepttel készültünk, ami jó ötlet lehet Karácsonyra gasztroajándék gyanánt. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe:
Hozzávalók:
- 1 kg kimagozott meggy (fagyasztott)
- 1 tábla jó minőségű, min. 50%-os étcsoki
- fél kg eritritol (vagy egyéb tetszőleges édesítő)
- fél dl konyak (ha gyerekek is fogyasztják, ezt hagyjuk ki)
Elkészítése:
A kimagozott meggyet befőzőlábosba tesszük. Hozzáadjuk az eritritolt és felforraljuk. Beletördeljük a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett 5-6 percen át forraljuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a konyakot, mégegyszer átkavarjuk és mehet is a tiszta, sterilizált üvegekbe, majd jöhet a száraz dunszt - melynek folyamatát a Tartósítás természetesen írásunkban részletesen megtalálod.
Ugyan a meggy-szezonnak rég vége, de ezt a receptet fagyasztott meggyből is el lehet készíteni, így ilyenkor télen is nekivághatunk.
A végeredmény kicsit hígabb jellegű, de nagyon finom nyalánkság különleges alkalmakra. Ízre hasnonlít a sport szeletre. Palacsintába töltve is kiváló töltelék lehet.
Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.
Mariann, foto Netti