HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Boldog Karácsonyt! :-)

2014.12.25. 09:05 KreDieSz

 

009_4.jpg

Vida Ági üzenetével szeretnénk Nektek nagyon boldog Karácsonyt kívánni (bár gyermekekről van szó, de felnőttek számára is megszívlelendő):

"Mit tanítasz a gyermekednek, mit jelent a karácsony?

Minden kisgyerek megtanulja a Betlehemi történetet, a dalokat, a szokásokat.
A külsőségeket.

De mit tanul meg tőled a karácsony valódi tartalmáról?

Arról, hogy nem a drága legó számít, hanem a közös játék.
Nem a főzés számít, hanem az, hogy együtt ülünk az asztalnál.
Nem az ajándék számít, hanem az, hogy odafigyelünk a másikra és örömet szerzünk neki.
Nem a szokások számítanak, hanem az, hogy van az évnek egy olyan időszaka, amikor az egész világ lelassul, amikor mindenre van elég idő.
Csak a mi döntésünkön múlik, hogy van-e.

Mert nem az az ünnep lényege, hogy van-e töltött káposzta, halászlé és ki mikor díszíti a karácsonyfát.

A lényeg a tartalom, amivel megtöltjük a karácsonyi szokásokat.

A szokások amik nem csak a külsőségekről szólnak, hanem minket szolgálnak.
Nem azért főzünk töltött káposztát, mert a családban mindenki szereti, és ráerőltetjük a gyerekre, akkor is, ha utálja.
Nem azért adjuk az ajándékot, mert már várta a gyerek, és utána egyedül játszik vele, mert nekünk szaladni kell ünnepi vacsorát főzni.
Nem csak azért ülünk le vele játszani, mert karácsony van, hanem így teszünk minden nap.
Merünk minden nap időt szakítani egymásra, odafigyelni rá, mire vágyik a másik, apró figyelmességeket adni és nem csak annak, aki jól viselkedett, hanem annak is, aki hibázott.

A karácsony nem rohanás és kötelesség, hanem csupa érzelem és lassuló idő. Ez az, amirt a gyermeked emlékezni fog felnőttként: nem az ajándékokra és a sütik ízére, hanem arra, mit érzett azokon a gyermekkori karácsonyokon.

És ezt adja majd tovább a gyermekeinek is."

Nagyon boldog, vidám és örömteli Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

KreDieSz

 csoport_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tél alkalmak Karácsony

10 táplálkozási tipp az Ünnepekre

2014.12.21. 22:36 KreDieSz

A karácsonyi időszak nem a legalkalmasabb időpont arra, hogy az ember gyökerestől megreformálja a családi táplálkozási szokásokat. De ha eddig is, az egész évben törekedtél arra, hogy egészséges ételek kerüljenek a tányérra, akkor valószínűleg az ünnepek alatt sem lesz ez másként. Az egészséges táplálkozásba amúgy beépíthetők a magyaros ételek, a mértékletes alkohol fogyasztás is, hiszen nincs tiltott étel vagy élelmiszer, csak kerülendő mennyiségek. A mai nap 15 hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze, hogy az ünnepek is egészségben - és ezáltal jókedvvel, boldogan telhessenek.karacsonyiasztal2640.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás tél egészséges táplálkozás alkalmak Karácsony

10+1 karácsonyi ajándék ötlet

2014.12.14. 00:45 KreDieSz

Ha még nem szerezted be a karácsonyi ajándékokat, a mai napra segítségként összegyűjtöttünk jópár ötletet. Találtok sokfélét az összeállításunkban, reméljük sikerül vele adnunk néhány jó tippet. Nagyrészt olyan megoldásokat írtam össze, amelyek online beszerezhetőek vagy otthon megvalósíthatóak - gondolván nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen elkerüli a Karácsony előtti utolsó pár hetekben/napokban a nagyobb bevásárló helyeket. :-)

karacsonyiajandek4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: alkalmak Karácsony

Gasztroajándék: csokis meggy

2014.12.08. 16:06 KreDieSz

A mai nap egy különleges, finom nyalánkság recepttel készültünk, ami jó ötlet lehet Karácsonyra gasztroajándék gyanánt. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe:

csokismeggy-krediesz.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: receptek desszert alkalmak Karácsony

Nagyfiamnak Mikulásra

2014.12.05. 14:54 KreDieSz

A tavalyi Tipegőmnek Mikulásra után itt az idei csomag összeállításom, az immár lassan 2,5 éves nagy fiamnak.

mikcsomag2014krediesz.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: totyogók alkalmak baba-mama Mikulás manókonyha kölyökvilág

süti beállítások módosítása