HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Kreatív Adventi naptár kisgyerekeknek - avagy ötletek a "minden napra egy csokit" megoldáson túl

2014.11.17. 07:00 KreDieSz

Gondolkodom egy ideje, hogy milyen Adventi-naptárt készítsek az én nagy - lassacskán 2,5 éves - fiamnak az idei évben. Tavaly idő és energia hiány miatt - és mert nem voltam benne biztos, hogy 1,5 évesen mennyire fogja érdekelni a dolog - naptár helyett egy kis Adventi-dobozt készítettem, ahova "Advent tündér" minden nap csempészett valami kis apróságot. Sikeres volt ez a felállás is, de idén úgy gondoltam inkább előre letervezem, hogy ne az utolsó pillanatba kelljen mindig agyalni, hogy mi kerüljön bele - és hát mégiscsak ez a "klasszikus" megoldás. A mindennapra egy csoki felállás nálunk nem jött szóba, mert feleslegesnek tartanám - főleg az ünnepek előtt -rászoktatni erre a csemetémet. Az ajándékok kitalálásánál a következő szempontokat vettem figyelembe:advent2.jpg

 

- elsősorban a gyermekemet, hogy milyen beállítottságú, mi az, amivel örömet szerezhetek neki

- bár lehet az ajándékok közt édesség is, de semmiképp sem a "bóvli csoki" fajtából és nem mindennap

- ha már édesség, akkor ennek legalább egy része közös program is legyen, ahol őt is bevonom az elkészítésbe: Levi ebben igazán jó partner, szeret nagyon a konyhában ügyködni (lehet hogy szakács lesz ez a gyerek? :-))

- az ajándékok egy része közös program legyen, ami segíti az ünnepekre való hangolódást. Az úrfi nálunk nagyon szeret festeni, rajzolni, így ezek mindenképp szerepet kaptak a folyamatban.

- Levinél továbbra is a nagy kedvencek Bogyó, Babóca és a barátaik, így nekik mindenképp helyük lesz az apró ajándékok között. A bábozás mostanság kezd nálunk érdekessé válni, így báb formájában fognak megjelenni. Mivel a kézügyességem bizony még komoly korlátok közt mozog, és elég torzul sikerülnek a figurák, amikor próbálnám őket lerajzolni, így azt találtam ki, hogy a főbb szereplőkről keresek képet, kinyomtatom, lelaminálom, kivágom, és ezeket felragasztom egy-egy pálcára. Több kézügyességgel megáldott anyatársak természetesen kézzel is készíthetik a figurákat. :-)

- Összességében az is szempont, hogy maga az egész Adventi készülődés ne kerüljön súlyos ezrekbe, de a fentiek alap költsége gyakorlatilag a nyomtatás, laminálásnál megáll, szóval nem sokkal kerül többe, mint a pár száz forintos "minden napra egy csoki" megoldások.

Mibe kerüljenek a kis meglepetések?

Nagyon sok házilag elkészíthető, kreatív ötletet találni - például itt és itt és itt -  akinek ideje, energiája és kézügyessége engedi. Én valami olyanra vágytam, ami hosszabb távú, úgymondd "örökös", minden évben elővehető megoldás. Idő/energiába most annyira nem állok jól, örülök, ha a belevalókkal elkészülök, így egy kész megoldás az ideális. A legjobban a szép, varrott, filc naptárak tetszettek, de eleinte elég horror áron találtam csak - majd a héten az Aldiban 2000 Ft-ért ráakadtam egy szép darabra, ami számomra teljesen vállalható kinézetű, és megfizethető árkategaóriájú, így erre esett a választás.

Hogy is áll össze a naptár összességében?

24 napra való ötletet kell ugye kitalálni. Ezt napok szerint osztottam fel a következő szisztéma szerint:

  1. Hétfők (1., 8., 15., 22.): közös játékok, hangolódás az ünnepekre
  2. Keddek ((2., 9., 16.,  23.): 1-1 darab bábfigura a fent emlegetett módon
  3. Szerdák (3., 10., 17., 24.): közös kreatívkodás: rajzok, festés, gyurma, krumplinyomda és társaik az Ünnepek jegyében
  4. Csütörtökök (4., 11., 18.): valami finomság, például aszalt gyümölcs, egy kis zacskó dió, egy kisebb darab jó minőség csokoládé
  5. Péntekek (5., 12., 19.) 1-1 darab báb
  6.  Szombatok (6., 13., 20.): közös játékok, hangolódás az ünnepekre
  7. Vasárnapok (4., 14., 21.): finomságok készítése közös erővel

Ha érdekel ennél részletesebb, napok szerinti leosztásban az idei adventi naptárunk tartalma, a krediesz.hu-n itt találod a folytatást.

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Mariann

 

 

1 komment

Címkék: tél totyogók alkalmak baba-mama Karácsony kölyökvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr866906185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huracan1 2014.11.17. 20:53:24

Nálunk már jóval nagyobbak a gyerekek, de adventi naptárnak mi is hasonlót készítünk: "apró" programok együtt. A gyerekek nagyon élvezik. ;)
süti beállítások módosítása