HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Mit vigyünk magunkkal a kirándulásra?

2014.10.06. 08:00 KreDieSz

Használjuk ki a szép őszi napokat, és töltsünk minél több időt a szabadban, friss levegőn! Múlt héten már bemutattunk 15 kirándulási úti célt. De nem elég a jó cél, ha a felszerelésünk nem tökéletes. Egy feltört sarok, egy hiányzó esőkabát el tudja rontani a kirándulást. A mai napra összeszedtem, hogy mi miket viszünk minden esetben a családi kirándulásainkra. A lista természetesen egyéni igények, a hátizsák befogadó képessége és a cipelője teherbírása szerint bővíthető-csökkenthető. Íme az én listám:

  1. IMAG0382_1.jpgVáltóruha minden gyereknek, de ha nem akarod a teljes szekrényt vinni, mindenképp legyen egy-egy pár száraz zokni és nadrág.
  2. Pelenkásnak a pelenkázáshoz minden szükséges felszerelés, plusz egy zacskó a használt pelenkának
  3. Esőkabátok. Lehet kapni egészen kicsire összehajtogatható esőkabátokat, egy hirtelen zivatar esetén tökéletesek.
  4. Sapka a napsütés ellen
  5. Gyerekhordozó eszköz, ha még nem bír sokat gyalogolni a kicsi. Nekünk egy vázas hordozónk és egy csatos hordozónk van erre a célra. A vázast azért szeretjük, mert plusz rakodótér van benne, de ebbe csak a már stabilan ülő gyermeket tedd bele. A csatos hordozóban vagy kendőben a legkisebbek sem maradnak ki a kirándulásból. Ez utóbbiak kis helyen is elférnek, ha épp nincsenek használatban. Ha nagy kerekű a babakocsi az is megfelel a célnak.
  6. Ha olyan helyre mentek, ahol vizes területekkel is meg kell küzdeni (pl. Cuha völgye), érdemes gumicsizmában menni és a túra végére egy váltócipőt vinni a gyerekeknek.
  7. Elsősegélynyújtó készlet: olló, ragtapasz, fertőtlenítő szer, csipesz kis helyen elférnek. Ide kerülhet a fényvédő krém is és a Wc papír.
  8. Térkép vagy útvonalleírás, iránytű, gps, kinek melyik a praktikusabb, kényelmesebb
  9. Enni, innivaló. Mennyisége és típusa az egyéni igényektől függ. Arra ügyeljünk, hogy gyorsan romlandó élelmiszert ilyenkor ne vigyünk magunkkal, se csokoládét, mert a melegben hamar tönkremennek. Részesítsük előnyben a kevésbé maszatoló élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket. Készítsük el otthon előre a szendvicseket. A folyadék esetében a víz a legjobb választás, de természetesen a kedvenc innivalót is vihetjük magunkkal.
  10. Gyufa, újságpapír, ha kijelölt tűzrakó helynél szeretnénk sütni valamit. Ez esetben az oltáshoz szükséges vizet is vinni kel, ha nincs a helyszínen víz.
  11. Telefon
  12. Fényképezőgép
  13. Ha tömegközlekedéssel megyünk, érdemes a menetrendet is elvinni, vagy kijegyzetelni a minket érintő részt.
  14. Üres zacskó a felgyűlő szemétnek.
  15. Labda, buborékfújó, ugráló kötél, tollas, egyéb szabadban játszható játékok
  16. Piknikpléd
  17. Személyes iratok

Ha szívesen kapnál további ötleteket gyerekekkel, babával való kiránduláshoz, szeretettel ajánljuk figyelmedbe a Hatszínvirág online kurzusunk októberi részét, ahol részletesen átbeszéljük a témát.

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol m208inden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk az EGÉSZség témájában: a táplálkozás, a testmozgás, az egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mind az alternatív medicina tükrében), lelkünk titkainak témájában, és minden egyéb, ami a gyerekek és a család szempontjából érdekes lehet.

Eszter

3 komment

Címkék: utazás egyéb testmozgás babavilág kölyökvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr656762487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.07. 08:21:42

Csak vízet vigyünk, mert az mindere jó: teával nem lehet kezet mosni. Egy kednő nindenképp legyen. az is mindenre jó: hidegben, melegben, sál helyett, sapka helyett, baleset esetén.
Kell egy mosdókesztyű, vagy egy darab akármilyen rongy, egy zsacskóban, ott ahol nem lehet mosakodni, csak benedvesítjük és lehet vele mosakodni. Egy régi polifoam matracból ülő méretű darabot kivágni, arra mindenhol le lehet ülni.
Viz és "turacsoki" annyi legyen, hogy az utólsót a hazfele buszon fogyasztjuk el.
Szerintem játékot nyugodtan otthon lehet hagyni, mert a természet annyi mindent kínál.
Persze különbséget kell tenni egy szabadban történő piknik és egy hosszabb séta ( majdnem túra) között.
Úgy tervezzünk, hogy egy felnőtt ember 4-5 kmt tud megtenni, egy 5-6 éves gyerek is kb ennyit, Ha ettől kisebb akkor néha vinni kell.
A végpont olyan helyen legyen, ahonnan rendszeres a tömegközlekedés, hogy ne kelljen sietni.
Remélem tudtam valamit hozzá tenni a poszthoz.

Jó utat, hogy sár nincsen!

Beer Monster 2014.10.07. 10:16:43

A szerző szemmel láthatóan teljesen belefeledkezett abba, hogy nem mindenkinek vannak kisgyerekei.

kacsa. 2014.10.07. 10:16:49

@irdesmond: A polifoamból kivágott ülőke jó ötlet, nálam mondjuk ilyen célra egy régebbi műanyag esőkabát vált be. Nem egy szép darab, meleg időben elég kellemetlen is viselni, de ha leülök, nem engedi át a vizet és hőszigetel is.

Közel sem létszükséglet, de amit még vinni szoktam magammal (különösen ősszel) az a láthatósági mellény és a fejlámpa. Csak a biztonság kedvéért, ha elkezdene szürkülni, vagy vadásznának a környéken.
Ritkán kell, de akkor nagyon jó: térképvédő, egy nejlon tasak is megteszi.
süti beállítások módosítása