HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Az első igazi...

2014.09.17. 09:07 KreDieSz

2014 szeptember 14-én lefutottam az első félmaratonomat. Számomra hatalmas ez a teljesítmény, tekintve, hogy januárban kezdtem el futni.

eszterM_1.jpg
Januárban az induláskor tűztem ki magam elé ezt a célt. Cél nélkül ugyanis, nem indultam volna el nap, mint nap futni. Otthon maradtam volna, ha hideg van, ha esik a hó, ha esik az eső, ha csak egyszerűen nem lett volna kedvem futóruhát húzni. Így viszont „muszáj” volt kimozdulnom.

A táv leküzdése szintidőn belül sikerült, amit elsősorban szerettem volna elérni. Végig futottam, nem volt bele gyaloglás.

A sok edzésen kívül mi segített még?

  • Egy fantasztikus közösség, a futók közössége! Ismeretlen kiabáltak, drukkoltak, szurkoltak nekem, amíg a pályán voltam.
  • Segített a gyönyörű környezet, hiszen Budapest legszebb részeit érintette a verseny.
  • Segítettek a szervezők, a szuper frissítőállomásokkal, a biztonsággal, hogy ne kerüljön autó, jármű a pályára.

Kaptam néhány fontos tanácsot is, amire végig odafigyeltem:

  • Az időjárásnak megfelelően öltözködjek: sildes sapka, esőben és napsütésben is jól jön.
  • Törekedjek az egyenletes tempójú futásra. Sajnos a vége felé ez nem sikerült, lelassultam a tervezett tempóhoz képest.
  • Minden frissítőállomáson frissítsek: főleg vizet és banánt vettem magamhoz, de szőlőcukor és izotóniás ital is rendelkezésre állt.
  • Ha nem megy a futás, lassítani kell, esetleg gyalogolni egy kicsit.
  • Ha 15 km-ig nincs probléma, 18 után jöhet a hajrá.Na, én itt fáradtam el, és a hajrá elmaradt.
  • A célba érkezés után nyújtani kell! Sajnos nekem a hazaindulás miatt nem volt időm minden testtájékom nyújtására, ezt izomlázzal hálálta meg a testem, másnapra jobb lett azért egy laza átmozgató kocogás után.

Leírhatatlan érzés, amikor a befutó után a nyakamba akasztották az emlékérmet, amikor ugyan olyan lelkesedéssel fotóznak le célba érkezéskor, mint az első befutót. Itt minden teljesítőnek jár az őszinte gratuláció, akár hányadiknak is érkezik be, itt nincs ciki időeredmény!
Meghatódtam, amikor eszembe jutott, ezzel zárom a gyermekeimmel otthon töltött időszakot, hiszen másnap megkezdtem a munkát. Azt éreztem, hogy ha igazán akarom, bármi menni fog, saját erőből és elhatározásból!
Amit biztosan tudok, már most, hogy lesz ismétlés, és akkor biztosan javítani fogok a mostani időeredményen! De ez az első, mindig az igazi és legemlékezetesebb marad!

eszterM2.jpg

Eszter

Szólj hozzá!

Címkék: testmozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr876705301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása