HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Gyümölcsös jégkrémek házilag

2014.08.12. 08:00 KreDieSz

Ahogy arról nemrég már meséltem, idén belevágtam a házi jégkrém készítésébe. Mi tagadás, kicsi fiam is szereti az ilyen finomságokat, és szívesebben kínálom ezekkel, mivel az otthon készített verzióim jóval kevesebb hozzáadott cukrot és adalékot fognak tartalmazni, mint bolti társaik. A csokis-gyümölcsös után most készült két másik: egy joghurtos és egy Calippo jellegű. Ez utóbbi lett Levi kedvence. Íme a receptek hozzá:ribizlisjegkrem.jpg

Ribizlis-joghurtos jégkrém

Hozzávalók:

  • 1 tálka ribizli (kb. 30 dkg) leszemezve
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint 1-2 kanál méz

Elkészítése:

A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a joghurtot, a ribizlit és ízlés szerint a mézet. Én 1 evőkanállal adtam hozzá, az összhatás savanykás jellegű, de Levi jobban szereti ezeket.  Pálcikás jégkrém formákba töltjük a masszát (szinte minden nagyobb áruházban kapható már, én ikeásat és pennyset próbáltam, mindegyik könnyen és jól használható). Ennek hiányában kis poharakba is lefagyaszthatjuk őket. A pici anyatej tároló dobozok is új értelmet nyerhetnek ilyen céllal. :-) Ha van otthon jégkrémes pálcikánk, akkor azt is beleszúrhatunk - vagy patikákban is szerezhetünk be pálcikát hozzá és úgy mehet a fagyasztóba. Ha egyik sincs, akkor pedig egyszerűen kikanalazzuk majd a végeredményt. Ha pálcikás formákba fagyasztjuk, akkor érdemes pár másodpercre forró víz alá tartani, úgy könnyen kijön a jégkrém a formából.

Ebből a mennyiségből 6 ikeás pálcás jött ki, valamint a maradékot egy szilikonos jégkocka tartóba töltöttem, és készültek egy adagnyi falatka is belőle. Sikeresek voltak a mini falatok, de gyorsan elfogytak :-)levijegkremribizlis.jpg

Sárgadinnyés Calippo jellegű jégkrém házilag

Hozzávalók:

  • 35 dkg sárgadinnye darabolva (ez már héj nélkül, magának a gyümölcs húsnak a mennyisége)
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1-2 evőkanál méz

Elkészítése:

A hozzávalókat összeturmixoljuk, szilikonos Calippo formába töltjük, lefagyasztjuk és kész is. A nyaralás alatt sikerült igen jó áron beszereznem ilyen formákat egy Kik-ben - már szemeztem vele egy ideje egy menő konyhai webáruházban is, de postaköltséggel együtt igencsak sokaltam az árát, itt az ötödéért sikerült hozzájutni és teljesen jól működik.

Ebből a mennyiségből 2 jégkrém jött ki, és maradt még egy nagyobb pohárnyi, amit turmix formájában elfogyasztottunk.

Calippos.jpg

Jó étvágyat!

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: nyár receptek gyümölcsös desszert alkalmak

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr976596301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása