HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Zöldségeket beszélünk - avagy 3 téli saláta recept

2013.02.08. 09:00 KreDieSz

csirkescitrusvarazssalata.jpgZöldségeket beszélünk - már megint. :-) Adunk hozzá egy kis fehérjét - csirke husit vagy sajtot - néhol gyümölcsöt, magvakat, gabonát, majd nyakon öntjük  fűszeres öntetekkel és már kész is a finom, vitamindús salátánk. Ebéd részeként vagy vacsorára is jó választás. Íme a mai recept ötleteink:

Csirkés citrusvarázs saláta

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 nagy zacskó salátakeverék vagy 1 saláta jégsaláta kisebb darabokra tépkedve
  • 4 db mandarin gerezdekre szedve
  • 1 nagyobb narancs kifacsart leve
  • 30 dkg csirkemellfilé felkockázva
  • 1 db kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 2 evőkanál olíva olaj a sütéshez
  • só, bors

Az öntethez:

  • 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő (xilit, eritrit, stevia)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
  • csipet só, víz

Elkészítése:

Az olívaolajon megsütjük a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a narancs frissen facsart levével. Közben az öntet hozzávalóit összekeverjük, kevés vízzel hígítjuk.
A megsült csirkehúst összekeverjük egy nagy tálban a salátával, a paprika csíkokkal, a mandarin gerezdekkel, ráöntjük az öntetet és alaposan összeforgatjuk. A tetejére szeletelt mandulát szórunk.

 Kuszkusz saláta

Hozzávalók:

  • 3 dl zöldségleves
  • 15 dkg kuszkusz
  • 1 kiskanál olíva olaj vagy vaj
  • 10 dkg maradék sült hús/sült csirke vagy jó minőségű sonka kockára vágva
  • 2 db retek kockára vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 közepes csemege uborka felkarikázva2 gerezd áttört vagy apróra vágott fokhagyma
  • 1 marék olajbogyó negyedelve
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • Só, bors

Elkészítése:

A hagymára öntjük a só-bors-ecet- 1 evőkanál olaj keverékét. A levest felforraljuk, majd a tűzről levéve tegyük bele a kuszkuszt és 1 kiskanál olajat. Lefedve 5-7 percig állni hagyjuk, amíg a kuszkusz megdagad. Amíg erre várunk, felkockázzuk a husit és a zöldségeket. Ha a kuszkusz megpuhult, villával lazítsuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát, a felkockázott zöldségeket és husit. Hagyjuk állni fél órát, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ez a recept jó szolgálatot tehet a hétvége utáni maradék felhasználásban.

Fetás-diós saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg fetasajt kockára vágva
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 1 kisebb csokor kakukkfű felaprítva
  • 1 fél fej vörös káposzta felcsíkozva
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 10 dkg csemege kukorica

Az öntethez:

  • 1 pohár natúr joghurt
  • Fél citrom leve
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
  • 2 evőkanál magos mustár

Elkészítés:

A diót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. A zöldségeket egy tálban összekeverjük, ráöntjük a szószt, majd alaposan összeforgatjuk vele. Tálaláskor rászórjuk a diót és a sajtot.

További recept ötletek:

Téli vitaminsaláta

Márti lencsesalátája

Céklasaláta

Jó étvágyat! :-)

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk.

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: saláta táplálkozás vega receptek gyümölcsös húsos egészséges táplálkozás gabonakonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr335062703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása