HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

Elég-e a tej a babámnak?

2013.01.02. 21:42 KreDieSz

szoptatas1_.jpgAz első 6 hónapban a legjobb táplálékot a kizárólagos és igény szerinti szoptatással biztosíthatod a babád számára. Ha bizonytalan vagy, hogy vajon elég-e a tej a kicsinek, az alábbiakban találsz pár hasznos támpontot, hogy megnyugodhass efelől.

Egészséges, időre született csecsemőknél eleget eszik a baba, ha:

  • Tíznapos korára visszanyeri a születési súlyát
  • Ezután hetente átlag 15 dkg-t, de legalább heti 13-14 dkg-ot gyarapodik
  • Legkésőbb féléves korára megduplázza a születési testsúlyát
  • Az első 4-5 hétben naponta 3-4 kakis és 5-7 pisis pelusa van
  • Ami a legfontosabb: babád elégedett, nyugodt és kiegyensúlyozott. Ha sokat nyugtalankodik, sír, az sem feltétlenül arra utal, hogy éhes maradt. Ha a gyarapodás megfelelő, biztos nincs szükség kiegészítő táplálásra.

Ha tényleg kevés a tej, ennek hiányát a következők is okozhatják:

  • Nem kerül elég gyakran és elegendő ideig mellre a baba, például kötött napirend szerinti szoptatás vagy cumihasználat miatt
  • Ha túl hamar átteszed egyik melledről a másikra, nem jut elegendő zsírdús hátsó tejhez
  • A dohányzás, egyes gyógyszerek, például az ergotamin-származékok, a fogamzásgátlók szedése csökkentheti a tejmennyiséget
  • A korábbi mellműtétek (főlega mellkisebbítő) is kedvezőtlenül befolyásolhatják a mennyiséget

Szoptatással kapcsolatban sok hasznos és megbízható információt találhatsz még a La Leche Liga honlapján és a Szoptatásért Magyar Egyesület portálján:

http://www.lll.hu/

http://www.szoptatasert.hu/

Szívből ajánljuk Neked mindkettőt! :-) További írások konkrétan ebben a témában:

Ha nem elég a tej (LLL)

Szoptatás: hogyan fogjunk hozzá?

Az első hetek - gyakran ismétlődő kérdések

Ha nem elég a tej (Szoptatásért Magyar Egyesület)

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk.

Mariann, Rita

Szólj hozzá!

Címkék: szoptatás baba-mama

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr924992743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása