HTML

Leírás

Írásaink főként édesanyáknak szólnak. A mindennapokhoz szeretnénk gyakorlatias ötleteket adni, nagyrészt saját- és családunk EGÉSZségének megőrzéséről - több szempontból is megközelítve - egy kis kreativitással, és szívvel-lélekkel megspékelve. Részletek Rólunk/bemutatkozó.

logkredieszujbarna.jpg

Bejegyzések

Felhasználói feltételek

A krediesz.blog.hu használatával kijelented, hogy minden tekintetben elfogadod az alábbi feltételeket, függetlenül attól, hogy azokat ténylegesen elolvastad-e vagy sem.

A krediesz.blog.hu-n található tartalom a szerzők szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bárminemű – akár részleges – másolásához a szerzők előzetes írásbeli engedélye szükséges. A KreDieSz blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a krediesz.blog.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a krediesz.blog.hu-ra.

A krediesz.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, mindazonáltal a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az oldalon található cikkek célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ezek nem helyettesítik szükség esetén az orvos vagy más szakember felkeresését. Az oldalakon közzétett információk tájékoztató jellegűek, ezért felhasználásuk esetén az oldal szerzőit, illetve üzemeltetőjét semmilyen felelősség nem terheli.

zselyke_190.jpg

zoldsalatablogra.jpg

salamonbannerblogra.jpg

edesterhem_190.jpg

borosa.jpg

hcsillabanner.jpg

style_kids_szakerto.jpg

DÁblog.jpg

7 apró trükk a sikeres fogyáshoz

2013.01.01. 22:18 KreDieSz

Te is azok közé tartozol, akik új évkor mindig új lendülettel állnak neki, hogy megreformálják az életmódjukat? Aztán a napok múlásával csökken, majd teljesen elfogy a lelkesedésed és marad minden a régiben.fogyas1_.jpg

Ha igen, itt találhatsz pár apró trükköt, hogy az idei fogadalmad valóra váljon:

  1. A motiváció szerepe: Tisztázd magadban miért is szeretnéd mindezt csinálni, mi a célod és gondold végig hogyan éred el, majd válassz valamit, ami a kritikusabb időszakokban is emlékeztet erre. Például pozitív motivációként ragassz egy képet egy jól látható helyre (vagy pl. a hűtőszekrényre) amilyenné szeretnél válni, vagy fogalmazz meg egy pozitív megerősítést, készíts egy kollázst...válassz bármit, ami motivál és jó érzésekkel tölt el.
  2. Reális célkitűzés: tűzz ki magad elé reális célokat. Ne a gyors, hanem a tartós és sikeres fogyásra törekedj. Ahogy a plusz kilók sem 1 hónap alatt rakódtak le, úgy a leadásukra is adj elég időt magadnak.
  3. Csökkentsük a kísértéseket! Sokat segíthet a körültekintő, visszafogott vásárlás. Mindig jól lakottan menj vásárolni. Készíts bevásároló listát és tudatosan vásárolj: csak olyan dolgokat amikre valóban szükséged van. Érdemes kerülni a raktározást, spájzolást. Csak olyan dolgokat tarts otthon készleten, amik jól illenek az étrendedbe.
  4. Meg kell tanulni az ételt a tányéron hagyni! Csak annyit egyél, amennyi szükséges. Az ételt otthagyni, kidobni a hagyományok alapján nem könnyű, pedig tudnunk kell, hogy az ételfeleslegek vagy a hulladékba vagy a hasra-csípőre kerülnek. Sok édesanya azért lesz túlsúlyos, mert rendszeresen megeszi a gyereke által a tányéron hagyott ételeket. Tanuljunk meg annyi ételt kiszedni a tányérunkra, amennyit jóízűen képesek vagyunk elfogyasztani.
  5. Együnk lassan! Az étkezéseket le kell lassítani, hogy hagyjunk elég időt a jóllakottság érzés kialakulásának. Alaposan rágjuk meg az ételeket. Az emberek egy részének az elhízásában a gyors, kapkodó, kontroll nélküli nagy mennyiségű evés játszik szerepet.
  6. Evés közben csak az evésre koncentráljunk! Sokan ezen buknak el. Van aki újságot olvas evés közben, van aki tévét néz és közben nem kontrollálja a elfogyasztott ételek mennyiségét.
  7. Pszichológiai segítség: van, akinek lelki segítségre is szüksége lehet. Előfordulhat, hogy szakember kell ahhoz, hogy feloldódj és áttörj olyan negativisztikus, depresszió felé hajló, nem ritkán hajtogatott állásfoglalásokat, mint: „sosem fogyok le”, „sosem ehetek többé fagylaltot”, „az egészséges ételek nem finomak/minden ami finom egészségtelen”, „szánalmas vagyok”, „nem tudok lefogyni, ilyen a genetikám”…stb. Próbáld meg a pesszimizmust optimizmusra váltani: a megoldásokra koncentrálj, arra hogy mit lehet és ne a kifogásokra és a negatívumokra. Olvass önfejlesztő, önsegítő könyveket, vagy ha szükségét érzed, fordulj szakemberhez segítségért. A túlsúly lelki hátteréről bővebben olvashatsz még A tartós fogyás titka írásunkban is.

Ha tetszettek a fent olvasottak, látogass el weboldalunkra, vagy csatlakozz FB csoportunkhoz, ahol minden nap friss írásokkal és ajánlókkal várunk.

Mariann

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás lélek fogyás újév diéták étrend alakformálás lelki okok alkalmak baba-mama anyának

A bejegyzés trackback címe:

https://krediesz.blog.hu/api/trackback/id/tr904990618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása